Teama de a vorbi în public reduce salariul unei persoane cu 10% în medie, spune o cercetare statistică efectuată în SUA. Șansele de a promova într-o poziție de management se reduc și ele cu 15% din același motiv. Vorbitul în public are o importanță din ce în ce mai mare, atât în business, cât și în viața de toate zilele.
În România, generații întregi au fost crescute în spiritul „nu vorbi neîntrebat” și al unei discipline excesive care sugrumă creativitatea. Situația este diferită în statele dezvoltate, unde copii sunt educați de mici să-și exprime ideile deschis și fără teamă. Acesta este și motivul pentru care țara noastră cunoaște un număr record de analfabeți funcțional, adică oameni care nu sunt capabili să extragă și să formuleze ideile principale din ceea ce citesc.
Teama de a vorbi în public nu este însă o problemă românescă. Aproximativ 75% din populație se confruntă cu o stare de anxietate înainte de a se exprima în fața unei audiențe numeroase. De aceea este cu atât mai important să tratăm cu seriozitate această problemă care poate aduce beneficii nebănuite odată ce este depășită.
Cine nu poate vorbi în public pierde bani
2 iulie 2020, 09:02
Ultima modificare în 2 iulie 2020, 10:45
Andrei Dunuță, trainer de public speaking și expert în vânzări a explicat în exclusivitate pentru CapitalTV de ce este important să înveți să-ți exprimi clar ideile în fața unei audiențe.
Etichete: Andrei Dunuță,
Claudiu Serban,
public speaking
Publicat in categoriile: Capital Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Capital Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook