Cine se află în spatele războiului? Doi apropiați ai lui Vladimir Putin l-ar fi convins să atace Ucraina

Vladimir Putin

SURSA FOTO: Twitter, Asian News International

Este informația momentului despre liderul de la Kremlin. Vladimir Putin ar fi fost convins de doi apropiați că nu va exista un moment mai bun de a rezolva „agresiunea vestică”.

Cine se află în spatele războiului din Ucraina? Doi apropiați ai lui Vladimir Putin l-ar fi convins să atace

Este vorba despre Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, și Aleksander Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB). Aceștia sunt cei care l-ar fi convins pe Vladimir Putin să înceapă războiul din Ucraina.

Mai mult, oficialii aveau planul de atac încă de la sfârșitul verii 2021, în ciuda faptului că nu aveau o strategie bine definită. Chiar și așa, au reușit să-l convingă și pe președintele rus că ideea lor este una bună, potrivit informațiilor transmise de jurnaliștii cu surse în interiorul guvernului rus, preluate de bani.md

Totodată, sursa menționată notează că Nikolai Patrușev și Aleksander Bortnikov au început să-l încurajeze și pe Serghei Șoigu să intre în război împotriva Ucrainei. Ministrul Apărării s-a îndoit de oportunitatea acestei idei până la final, dar a devenit un „executor tăcut al ordinelor”.

Se pregătește sfârșitul lui Vladimir Putin?

În altă ordine de idei, un grup de lideri ai opoziţiei prodemocratice ruse se reuneşte într-un Congres, între 5 şi 7 noiembrie, în localitatea poloneză Jablonna, situată la nord-est de Varşovia, cu scopul de a găsi o alternativă la regimul preşedintelui rus Vladimir Putin şi de a stabili democraţia în Rusia.

Reuniunea a fost inaugurată de Ilia Ponomarev, un fost deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), care trăieşte în prezent în exil la Kiev. În 2014, Ponomarev a fost singurul deputat care a votat împotriva anexării ilegale a provinciei ucrainene Crimeea de către Federaţia Rusă, după ocuparea acestui teritoriu.

„Este un moment istoric. Pentru prima dată în cel puţin un deceniu deputaţi care la vremea lor au fost aleşi democratic se reunesc. Vedem că este democratic şi dinamic. Oamenii discută şi argumentează. Sper sincer că aceste trei zile să fie fructuoase”, a declarat Ponomarev pentru EFE.

La congres, care se va încheia luni, participă 51 de delegaţi care au ocupat anterior funcţii elective în administraţia Rusiei la diferite niveluri. Alţi delegaţi vor fi prezenţi online.

„Vom avea mai multe discuţii şi anunţuri la Congres care vor crea cadrul viitoarelor reuniuni”, a menţionat Ponomarev.