Din start, angajaţii Raiffeisen Bank vor ocupa şase etaje din turnul de birouri, iar agenţii vor prelua închirierea a circa 35.000 mp rămaşi disponibili. Imobilul are o înălţime de 137 de metri, 37 de etaje şi o suprafaţă totală închiriabilă de 41.200 mp.

„România a fost tot timpul o destinaţie interesantă pentru investiţiile grupului. Dovada că avem încredere în capacităţile pieţei este Sky Tower, o investiţie de peste 100 de milioane de euro, care a devenit un simbol pentru Bucureşti. Suntem convinşi că alături de partenerii noştri de la CBRE România, vom reuşi să ne atingem ţinta propusă şi să închiriem spaţiile de birouri din Sky Tower”, a menţionat Gabriele Deffner, Head of Asset Management în cadrul Raiffeisen Property International.

Strabag, constructorul proiectului, lucrează acum la finisajele interioare, după ce săptămâna aceasta a încheiat partea de faţadă. Sky Tower va înghiţi în total 50.000 de metri cubi de beton, 8.300 de tone de oţel şi 17.250 mp de faţade. Cu tot betonul folosit în clădire s-ar putea construi 400 de case de dimensiuni medii, iar barele de oţel puse cap la cap ar ajunge la o lungime de 4.453 kilometri. Sky Tower are cinci etaje subterane cu câte 5.393 mp fiecare, pe o adâncime de 60 de metri. Practic, echivalentul a 40% din înălţimea clădirii este „în pământ“, ceea ce va permite parcarea a 500 de maşini în subsol. Clădirea va fi deservită de zece lifturi pentru persoane, plus două utilitare, ce vor circula prin mijlocul turnului.

„Sky Tower reprezintă elementul inovator prin care segmentul spaţiilor de birouri din Bucureşti se aliniază pieţelor marilor metropole, confimând în acelaşi timp interesul dezvoltatorilor de a livra produse de top pe piaţa românească”, a declarat Cătălina Jigman, Head of Office Department, CBRE România.