Cele două contracte au fost semnate, marţi, la Craiova de IPS Irineu Popa, arhiepiscop al Craiovei şi mitropolitul Olteniei, şi Marilena Bogheanu, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Proiectul ‘Reabilitare, amenajare, etajare şi schimbare de destinaţie din casă parohială în centru social’ are ca obiectiv transformarea unei case parohiale din Craiova în Centrul social de zi pentru copii ‘Anastasia’.

Potrivit IPS Irineu Popa, aici vor fi create spaţii pentru activităţi instructiv-educaţionale, birou/cabinet medical, sală spectacole şi activităţi artistice, sală de clasă/joc, sală de mese, vestiar, oficiu, grupuri sanitare pentru copii şi pentru persoane cu dizabilităţi, birou de coordonare, birou de monitorizare şi evaluare a cazurilor sociale, două săli de odihnă pentru copii. Valoare totală a proiectului este de 3.321.222,42 lei din care finanţarea nerambursabilă este de 2.623.857,68 lei şi se adresează copiilor proveniţi din familiile cu venituri reduse şi a celor expuşi marginalizării sociale.

Cel de-al doilea proiect, intitulat ‘Centru social multifuncţional în Tg. Jiu’, în valoare totală de 3.770.676,11 lei din care 2.971.292,22 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, se adresează copiilor dezavantajaţi din punct de vedere social din judeţul Gorj.

Directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a declarat, marţi, că Arhiepiscopia Craiovei este una dintre cele mai active instituţii din regiune în privinţa atragerii de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional.

‘Până în prezent, această instituţie de cult deosebit de importantă pentru regiunea Oltenia a depus un număr de 14 proiecte, prin care se solicită 21,91 milioane de euro, din care cinci proiecte, în valoare de 5,7 milioane de euro, au fost deja contractate. Pe lângă investiţiile care se adresează infrastructurii sociale au fost depuse şi proiecte ce vizează reabilitarea şi restaurarea patrimoniului cultural’, a declarat Marilena Bogheanu.