Nu toţi cei care au bani sunt neapărat puternici, aşa cum poţi să fii puternic fără să te numeri printre cei mai bogaţi ai lumii. Cel mai bun exemplu pentru cea de-a doua situaţie este chiar Barack Obama, cel mai puternic om de pe planetă, dar care nu are o avere fabuloasă.

Revista Forbes a realizat o listă al celor care sunt şi puternici şi miliardari, singura listă a celor mai puternici oameni ai lumii din care preşedintele american lipseşte.

Astfel, în clasamentul Forbes sunt prezenţi moguli precum Sebastian Pinera, Michael Bloomberg sau Rupert Murdoch, oameni de afaceri precum Lakshmi Mittal, Warren Buffett, sau rusul Vagit Alekperov, şeful Lukoil, cel mai mare contribuabil din Rusia. De asemenea, sunt prezenţi cei mai cunoscuţi oameni din industria IT: Bill Gates, Steve Jobs, Sergey Brin şi Larry Page.

De remarcat că acest clasamentul cuprinde doar doi oameni politici, care deţin averi impresionante rezultate din afaceri şi care au ajuns să aibă şi putere politică. Este vorba despre actualul preşedinte al statului Chile, Sebastian Pinera, şi  Silvio Berlusconi, premierul italian.

DETALII:
Pentru a vedea întregul clasament, click aici