De asemenea, au mai primit vot favorabil şi Daniel Dăianu, candidatul propus pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, Mircea Ursache, pentru postul de vicepreşedinte, Tudor Daniel (vicepreşedinte) şi Ion Giurescu (vicepreşedinte).

Dan Radu Ruşanu a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor în perioada 1996 – 1998 iar Daniel Dăianu a fost ministru de Finanţe în perioada 1997 – 1998.

Parlamentul se va reuni miercuri pentru a aproba înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară după ce preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea referitoare la această nouă organizaţie.

În urma înfiinţării ASF, vor fi desfiinţate Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Dăianu: "Accept să mi se diminueze cu 20% salariul care va fi stabilit"
     
Daniel Dăianu a declarat că acceptă ca salariul care urmează să îi fie stabilit să fie redus cu 20%.

"Nu voi accepta ca veniturile din Autoritate să le depăşească pe cele din Banca Naţională. În ceea ce mă priveşte, accept să mi se diminueze salariul, care va fi stabilit, cu 20%. Aceste 20 de procente le voi da unor şcoli", a spus Dăianu.

Potrivit acestuia, s-a adâncit o fractură între veniturile celor din industria financiară şi celelalte industrii, iar acest lucru nu este în regulă.

"Industria financiară extrage o rentă necuvenită de la restul economiei. În această criză a şi fost ajutată direct şi indirect de guverne şi de bănci centrale. Acesta este fondul problemei. De aici extragem şi o lecţie. Într-un fel sau altul trebuie să fie diminuată această discrepanţă, care nici din punct de vedere operaţional şi politic nu poate fi susţinută. Nu ai cum să explici oamenilor de ce guvernele au salvat o industrie financiară şi continuă să facă aşa ceva, iar veniturile celor care lucrează mai ales din managementul de top sunt cele care sunt. Nu se poate explica", a afirmat Dăianu.
Sursa: Agerpres