"La Electrica, în noua structură a Consiliului de Administraţie, mă aştept să fie şi o persoană din partea fondurilor de pensii, care să protejeze interesele industriei şi ale viitorilor pensionari, ale celor 6 milioane de participanţi în sistemul pensiilor private", a declarat Lucian Anghel.

"Mă aştept ca BERD să aibă un reprezentant în CA şi face sens ca şi cel mai mare investitor autohton, care reprezintă 6 milioane de români – fondurile de pensii private – să aibă un reprezentant în CA", a adăugat şeful BVB.

Întrebat care sunt următoarele companii aşteptate la cota Bursei, Anghel a afirmat că Hidroelectrica este "cea mai mare companie în vizor", precizând că aceasta "trebuie scoasă din insolvenţă, curăţată şi prezentată investitorilor locali şi internaţionali".

"Este o companie cu potenţial şi care are o dimensiune consistentă. Chiar discutăm de companii de peste 1 miliard de euro, valoarea totală a Hidroelectrica este mai mare spre exemplu decât Electrica", a spus Lucian Anghel.

"Statul are tot interesul să dezvolte eficienţa companiilor de stat pentru că în final se aşteaptă la dividende, iar companiile de stat pot face investiţii în economie, pe când statul , prin deficitul bugetar, are anumite restricţii de a face investiţii, pentru că are o serie de cheltuieli rigide – pensii, salarii, asistenţă socială. Companiile de stat ar putea să preia (aceste investiţii – n.r.), dar pentru asta trebuie să fie mai eficiente", a menţionat preşedintele BVB.

AGERPRES