Legendarul investitor, directorul executiv al Berkshire Hathaway, a spus, într-un interviu acordat CNBC, că se aşteaptă ca situaţia economiei Europei să se îmbunătăţească în următorii zece ani, dar că acest proces va fi destul de dificil.

Buffet, care a investit 5 miliarde de dolari în Bank of America la începutul acestui an, apare de fiecare dată când se discută despre majorarea de capital a vreunei mari bănci europene, remarcă Reuters.

Miliardarul a mai spus, în interviul menţionat, că are nevoie să înţeleagă mai bine aceste bănci înainte să investească în ele. Totodată, acesta a afirmat că nu a văzut încă o oportunitate de investiţie la care să fi vrut să participe.

Odată cu decizia privind ștergerea a 50% din datoria privată a Greciei, liderii europeni au hotărât și recapitalizarea băncilor europene cu o sumă de aproximativ 108 miliarde de euro.

Problemele care pândesc Italia, a treia cea mai mare economie din Uniunea Europeană, ar putea lovi în special băncile din Franța. Per total, băncile europene dețin 40% din datoria externă a Italiei.

Citiți și:

  • Cea mai mare expunere pe Italia o au băncile franțuzești