”Noul act normativ special dedicat investitorilor în turismul din Deltă facilitează construcția de pensiuni agroturistice și implicit accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Astfel, suprafața de teren aferentă unei pensiuni agroturistice din Deltă scade de la minimul de 1000 mp, la minimul de 200 mp”, reiese dintr-un comunicat de presă al Ministerului Turismului.

Noua prevedere, mai menționează sursa citată, era necesară pentru că această zonă este limitată ca suprafață de uscat, iar vechile condiții de dezvoltare turistică făceau imposibile majoritatea investițiilor.

Așadar și cei care dețin suprafețe mici de teren în Deltă, înconjurate sau traversate de apele Dunării, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice și pot primi bani pentru investiții.

“Orice construcție de tip agroturistic în zona Biosferei Deltei Dunării va fi pemisă de acum chiar dacă zona de uscat se va întinde doar pe 200 mp, însă doar în condițiile și sub prevederile stricte de protecție a mediului, faunei și florei din Deltă. Sunt susținătorul dezvoltatorilor în turismul românesc, dar rămân cel mai îndârjit protector al zonelor naturale din România. Nu voi tolera nicio abatere de la regulile de mediu, pentru că sunt adeptul proiectelor turistice sustenabile, durabile și dedicate generațiilor viitoare”, a precizat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.