În timp ce liderii europeni precum Angela Merkel sau Nicolas Sarkozy pun tot mai mult pe agenda presei subiectul guvernării economice la nivelul zonei euro care mai apoi ar fi exstinsă la nivelul întregii Uniuni Europene, există un singur lider european care spune că guvernarea economică nu este ceva bun.

„Ghinionul” liderilor europeni care susţin guvernarea economică în zona euro este că vocea care se arată împotriva guvernării economice este chiar a şefului zonei euro, nimeni altul decât luxemburghezul Jean-Claude Juncker.

Preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, s-a declarat, luni, împotriva propunerii franceze de înfiinţare a unui guvern al zonei euro, format din liderii de state şi ai Executivelor din ţările care folosesc moneda unică, cu trei zile înaintea unui summit al UE.

Juncker a estimat că Eurogroup, format din miniştrii de Finanţe din zona euro, va rămâne responsabil de coordonarea politicilor economice, fără să fie nevoie de înfiinţarea unei noi instituţii.

„Avem Eurogroup-ul care funcţionează la nivelul miniştrilor de Finanţe. O dată pe lună schimbăm opinii şi încercăm să dăm o intensitate sporită coordonării politicilor economice”, a spus Juncker după o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la Luxembourg.

Juncker a adăugat că dacă este nevoie sunt convocate întâlniri la nivel de şefi de state şi guverne.

SURSA: Mediafax