Acţiunile grupului sud-coreean Samsung Electronics, care comercializează smartphone-ul Galaxy S şi tableta informatică Galaxy Tab, concurente directe ale iPhone şi iPad produse de Apple, au crescut cu 3%, în timp ce acţiunile LG Electronics s-au apreciat cu 4%.
Citește și Vânzarea tabletei Samsung Galaxy 10.1 în Europa a fost blocată de Apple
Pe bursa japoneză acţiunile Sony au crescut cu 2,6%, în timp ce acţiunile HTC au crescut cu 2,7% la bursa de la Taipei. De asemenea, acţiunile grupului informatic chinez Lenovo, care recent a lansat propriile sale tablete şi telefoane mobile pe piaţa chineză, au crescut cu 1,82% la bursa de la Hong Kong.

‘Pentru producătorii de telefoane mobile este o veste bună. Concurentul lor cel mai important s-a retras’, a declarat Francis Lun, directorul firmei de servicii financiare Lyncean Holdings.

Steve Jobs, mintea care a stat în spatele creării iPhone, iPad şi a altor dispozitive care au transformat Apple în una dintre cele mai puternice companii din lume, a demisionat miercuri din funcţia de director general, afirmând că nu mai poate face faţă rigorilor funcţiei. Directorul operaţional al Apple, Tim Cook, a fost numit director general al companiei.

Starea de sănătate a lui Steve Jobs a fost, pentru mult timp, un motiv de îngrijorare pentru investitorii Apple care l-au văzut drept un ‘oracol’ al acestei industrii, care părea să ştie ce îşi doresc consumatorii cu mult înaintea acestora.