Potrivit unui comunicat transmis de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), două loturi de figurine de ciocolată cu lapte au fost retrase din hipermarketurile Cora din cauza suspiciunii că ar putea conţine bucăţi de plastic.
Figurine de ciocolată cu lapte, retrase din magazine
Clienţii care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiţi să le returneze.
„Vă informăm că în urma unei suspiciuni de contaminare cu corp străin plastic SC FIRENZE COM S.R.L a inițiat retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos. Nume produs pe etichetă: Figurine de Craciun din ciocalata fina cu lapte Producător: Heilemann & Viba, Germania.
Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: Posibila prezenta bucati mici de plastic in produs.
În cazul in care ați cumpărat produsul menționat mai sus, va rugăm să nu îl consumați și să il returnați în magazinul de la care l-ați achiziționat până pe 10.02.2023, în baza bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru eventualele înconveniente cauzate de acest incident.”, a anunțat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
ANSVSA, peste 900 de amenzi în valoare totală de peste 5,5 milioane lei doar în luna decembrie
În perioada 8 – 30 decembrie Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea controalelor oficiale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 13.057 de controale, în urma cărora au fost aplicate 910 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 5.560.800 de lei.
Totodată, au fost reţinute 15.370 de kg de produse de origine animală şi au fost emise 10 ordonanţe de suspendare a activităţii, precum şi 15 ordonaţe de încetare a activităţii.
Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare, pentru a fi distruse, potrivit comunicatului de presă al ANSVSA.
Principalele neconformităţi identificate şi sancţionate au fost:
– Nedemonstrarea trasabilităţii materiilor prime din carne de porc;
– Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
– Produse expirate;
– Spaţii neidentificate şi supraaglomerate;
– Comercializarea produselor fără respectarea condiţiilor de temperatură;
– Grafice de temperatură parţial completate;
– Nerespectarea frecvenţei stabilite de transmitere a probelor din programul de autocontrol.