În urmă cu 76 de ani, doi greci, Daskalides şi Kestikides, deschideau, în centrul oraşului Ghent, primul magazin cu ciocolată. Calitatea pralinelor produse aici transformă, în scurt timp, Daskalides într-unul dintre cele mai cunoscute branduri de pe piaţa belgiană.
Extinderea reţelei continuă în anii ‘60, când cei doi asociaţi dezvoltă un concept original – praline din ciocolată belgiană fină, create în ediţii „exclusive“ pentru cei mai rafinaţi clienţi, idee care susţine dezvoltarea mărcii şi la nivel internaţional. În prezent, firma Daskalides are peste 500 de unităţi proprii şi 146 de unităţi ce activează în sistem de franciză, localizate în: Belgia, Franţa, Danemarca, Grecia, Italia, Luxemburg, dar şi în ţări din Africa (Magreb), America de Nord, America de Sud şi Australia.
Din punct de vedere financiar, investiţia totală iniţială pentru preluarea şi deschiderea în sistem de franciză a unei unităţi Daskalides este de aproximativ 75.000 de euro, valoare ce reprezintă costuri pentru amenajarea locaţiei, dar şi pentru achiziţionarea unui stoc iniţial de produse şi a echipamentelor necesare pentru operarea businessului.
Pentru toţi cei interesaţi de preluarea şi operarea în sistem de master-franciză a afacerii Daskalides la nivel naţional, taxa de master-franciză urmează a fi discutată cu francizorul – deţinător al conceptului.
Magazinele Daskalides oferă o gamă largă de produse din ciocolată: praline simple sau cu lichior, trufe de ciocolată, tablete de ciocolată belgiană de diferite forme etc. Valorile brandului Daskalides sunt reprezentate nu numai de pasiunea şi dragostea pentru ciocolată, ci şi de arta de a o modela în produse exclusiviste, care îmbracă diferite forme, ce amintesc de istoria şi tradiţia ciocolatei.
Este vorba despre ciocolata mistică – istoria ei începe în timpurile precolumbiene, când băutura din ciocolată condimentată era folosită de luptători ca o sursă de revitalizare; ciocolata religioasă – în religia Maya, ciocolata era păstrată la loc de cinste, fiind folosită în timpul ceremoniilor şi al ritualurilor de purificare, sau ciocolata condimentată – aztecii consumau o băutură caldă din seminţe de cacao şi condimente: renumita Xocoatl.