Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Victor Ponta la alegerile parlamentare

Marcel Ciolacu a declarat că organizația județeană Dâmbovița l-a propus pe Victor Ponta pentru o candidatură la alegerile parlamentare. Premierul l-a lăudat pe Ponta, subliniind, totuși, că acesta nu a fost un premier slab, a pierdut alegerile din 2014 din cauza imaturității politice și a aroganței.

„E o propunere venită de la organizația de la Dâmbovița și vom vedea ce decizie vom lua în Biroul Permanent al partidului. Victor Ponta să știți că nu a fost un premier slab. Victor Ponta a pierdut niște alegeri.

Din punctul meu de vedere, din cauza imaturității politice pe care o avea în acel moment și a felului său de a fi, mai arogant decât acceptă românii. Dar Victor Ponta n-a fost un premier prost”, a declarat el la Digi24.

De asemenea, șeful Executivului a comentat afirmațiile făcute de Victor Ponta, potrivit cărora Klaus Iohannis ar fi fost ales președinte pentru a satisface cerințele unor actori externi, nu neapărat pentru a promova interesele României.

„Pe mine mă interesează Victor Ponta dacă a făcut de râs România – și nu a făcut-o, dacă guvernul condus de el a dăunat României – și nu a dăunat, dacă e un om de stânga. În rest, declarațiile sale politice… e responsabil”, a spus Marcel Ciolacu.

La începutul lunii septembrie, fostul lider PSD Victor Ponta a declarat la Prima TV că nu intenționează să candideze la alegerile parlamentare din decembrie, dar a menționat că nu exclude complet posibilitatea de a se implica într-un proiect politic.

”Sunt un om liber şi îmi place libertatea mea. O să renunţ la libertatea mea atunci când o să cred într-un proiect”, a spus el atunci.

Victor Ponta
SURSA FOTO: Dreamstime

Când vor avea loc alegerile parlamentare

Tot marți, Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a anunțat că alegerile parlamentare din România vor avea loc într-o singură zi, pe 1 decembrie. În schimb, românii din străinătate vor putea vota pe parcursul a două zile, respectiv sâmbătă și duminică, adică pe 30 noiembrie și 1 decembrie.

Pentru alegerile parlamentare din 2024, procesul de votare va începe la ora 7:00, atât în ziua de sâmbătă, cât și în cea de duminică, și se va încheia la ora 21:00. Totuși, dacă există cetățeni care nu reușesc să voteze până la acea oră, președintele Biroului secției de votare are autoritatea de a prelungi votarea până când ultimul alegător își va exprima votul, dar nu mai târziu de ora 23:59, când sistemul va fi închis.

În România, alegătorii pot vota exclusiv la secția de votare care corespunde străzii sau localității în care au domiciliul sau reședința. Dacă se află într-o altă unitate administrativ-teritorială din aceeași circumscripție electorală în ziua alegerilor, aceștia pot vota la orice secție de votare din circumscripția electorală respectivă.

În străinătate, alegătorii care votează la secțiile organizate în afară și care pot dovedi că au domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la orice secție deschisă în străinătate. Mai multe puteți citi aici.