Marcel Ciolacu a venit, miercuri, cu câteva precizări importante legate de măsurile de reducere a cheltuielilor purtate în interiorul Guvernului, subliniind că „este normal să avem un astfel de dialog în Coaliție și să decidem pe fiecare punct în parte ce considerăm că e oportun și ce nu”.
Reformele se află în PNRR. Nimeni nu discuta reformele și nimeni nu va încerca să le schimbe. Sunt și măsuri pe care vom încerca să le luăm imediat.
Sunt și discuții menite să prevină dacă va fi o iarnă mai grea, dacă lucrurile în Ucraina vor lua o altă întorsătură. Mie nu mi-ar fi plăcut să ne lăudați că știm că oamenii politici nu trebuie lăudați, dar să vedeți această abordare responsabil”, le-a spus liderul PSD jurnaliștilor.

Indemnizația de doctorat se ia doar dacă se activează în domeniu

El a dat și câteva exemple privind măsurile pe care le au în vedere reprezentanții Coaliției, și aici vorbim despre faptul că nu vor mai există persoane care să fie doar într-un singur consiliu de administrație, iar indemnizația pentru doctoratele se va da doar dacă activezi în domeniul în care ai doctoratul. (…)
„Mi se pare incorect să ai pensie de peste 20.000 lei, să mai ieșit și la pensie la 45 de ani – exact în maturitate profesională – și să ai un cumul de venituri de o suma care depășește venitul presededintelui României. Acest lucru nu este normal.
Este incorect că în acest moment anumite prsoane cumulează pensii de judecători, de parlamentari (…) Astfel de situații nu sunt sănătoase într-o societate în care dorim să ne creștem copiii.

Trebuie respectată o anumită salarizare

Atunci vedem latura constituțională. Dacă nu e cazul (de neconstituționalitate – n.r.), mi se pare corect să venim cu o supraimpozitare a celor care depășesc (venitul președintelui țării – n.r.). Nu este o limitare.
Vorbesc de cumul pensiei și al salariului. Anumite structuri ale statului au niște dispoziții venite de la UE că să respecte o anumită salarizare.
Acea salarizare depășește venitul președintelui României. Principalul bugetar al statului e președintele României. E ales de populație (…). În România nu ne permite să avem aceste venituri, așadar venim cu o impozitare suplimentară”, a arătat social-democratul.