Ciolacu nu-l mai vrea pe Rareş Bogdan la ședințe. Ionuţ Stroe: PNL trimite delegaţia pe care şi-o doreşte

PSD PNL

SURSA FOTO: colaj foto Capital

Ionuţ Stroe a făcut noi declarații, luni, despre angajamentul PNL în cadrul coaliției de guvernare. Cu această ocazie, el a oferit lămuriri despre afirmaţia premierului Marcel Ciolacu. Acesta a declarat că nu vrea ca la şedinţele coaliţiei să mai participe prim-vicepreşedinţii PNL.

Ionuţ Stroe spune că acest aspect nu s-a discutat în şedinţa Biroului Politic National

Ionuț Stroe a oferit lămuriri despre poziția partidului PNL față de afirmațiile lui Marcel Ciolacu, care nu mai accepta prezența lui Rareș Bogdan la ședințe.

Ionuț Stroe afirmă că PNL decide componența delegației care reprezintă partidul în discuțiile din coaliție, făcând referire și la Rareș Bogdan.

Este o decizie a fiecărui partid să aleagă delegația care să exprime interesele și punctul de vedere în relația cu celelalte formațiuni.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat și că subiectul referitor la afirmația premierului Marcel Ciolacu, conform căreia prim-vicepreședinții PNL ar trebui să nu mai participe la ședințele coaliției, nu a fost discutat în ședința Biroului Politic Național al PNL.

„Acolo (în şedinţa coaliţiei – n.r.), nu se întâlneşte domnul Ciolacu cu domnul Rareş Bogdan, se întâlnesc cele două partide, Partidul National Liberal şi Partidul Social Democrat.

Este decizia fiecărui partid care este delegaţia care reprezintă interesele şi punctul de vedere ale partidelor în relaţia cu celălalt, aşa că nu am discutat acest lucru cum la fel credeţi-ne că nu o vom face nici de acum înainte.

PNL trimite în zona negocierilor, în zona discuţiilor din coaliţie delegaţia pe care şi-o doreşte acolo”, a completat Stroe.

PNL vrea să asigure funcţionalitatea actualei guvernări

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a precizat că, în acest moment, coaliția este obligată să asigure funcționalitatea guvernării, iar românii sunt mai interesați de creșterea pensiilor decât de disensiunile dintre liderii coaliției.

„Pentru moment suntem obligaţi să asigurăm funcţionalitatea acestei guvernări, noi suntem ferm angajaţi în acest demers, vrem să o ducem la capăt în condiţii foarte bune. Alegerile din toamna anului viitor cu siguranţă ne vor da o altă fotografie politică, putem vorbi despre perspective ale acestei guvernări după ce se vor fi epuizat aceste alegeri.

În momentul de faţă, focusul nostru este pe asigurarea funcţionalităţii coaliţii şi guvernării”, a spus Ionuţ Stroe, despre şansele ca actuala coaliţie să se prelungească şi după alegerile de anul viitor.

Ionuț Stroe a menționat că este mult mai important să se concentreze asupra aspectelor legate de guvernare decât să se implice în dispute cu caracter personal, referindu-se astfel la atacurile venite dinspre PSD.

„Pe români nu cred că îi interesează foarte mult dacă se potrivesc liderii coaliţiei sau o parte din ei, nu îi interesează discuţiile în contradictoriu ci mai degrabă dacă vom creşte pensiile şi cu cât la an, dacă avem bani suficienţi să asigurăm acel angajament luat în faţa profesorilor pentru salarii, dacă vom ţine măsurile fiscale sau nivelul taxării la acelaşi nivel, lucru asumat cât se poate de clar şi limpede.

Acestea sunt chestiunile care interesează mai degrabă cetăţenii, decât micile dispute care pe undeva sunt oarecum de neevitat. Coaliţia este bazată pe negociere, chiar şi atunci când lucrurile par de nenegociat trebuie să existe o cale de mijloc. Am asumat împreună această guvernare, numitorul comun este programul de guvernare”, a spus Stroe.

PNL, unul dintre cele mai vechi partide politice românești

PNL este un partid de centru-dreapta și liberal. În general, susține economia de piață, statul de drept, drepturile individuale și liberalismul social.

Partidul Național Liberal (PNL) din România este una dintre cele mai importante și vechi formațiuni politice din țară, cu o istorie ce se întinde pe mai mult de un secol.

Cu rădăcini în mișcarea liberală românească din secolul XIX, PNL a evoluat de-a lungul timpului, adaptându-se la schimbările politice și sociale.

Partidul a jucat un rol semnificativ în procesul de modernizare și democratizare a României după căderea regimului comunist.

Cu o platformă bazată pe valorile liberalismului clasic, economia de piață și statul de drept, PNL a fost prezent în guvernele țării.

Cu toate acestea, PNL a fost supus unor schimbări și dispute interne în decursul timpului, reflectând diversitatea politică a societății românești.