'E nevoie de un concept de guvernanţă care să includă mai multe instituţii, pentru că până acum lumea s-a concentrat mai mult pe partea ştiinţifică, pe construcţia acestei facilităţi care va găzdui laserul, componenta gamma. (…) De prin primăvară încoace, ne-am dat seama că o să ne trezim că avem laserul gata şi nu-l putem valorifica la întregul său potenţial. De asta s-a început dezvoltarea acestui concept, care acum progresează. Ideea întâlnirii de astăzi este că, dincolo de instituţiile guvernamentale sau cele de cercetare de acolo, să motivăm, să incităm şi să implicăm şi autorităţile publice locale, dar şi mediul de afaceri. Investiţiile de acolo care pot genera, din ce am înţeles din studiu, o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual, ar putea genera până la 6 – 7.000 de locuri de muncă, cu valoare adăugată ridicată', a afirmat premierul, la finalul unei întâlniri pe tema dezvoltării 'Laser Valley-Land of Lights'.
Cioloş a insistat asupra nevoii de a conecta prin infrastructură localitatea Măgurele de Bucureşti şi de Aeroportul Henri Coandă, pentru a valorifica mai bine potenţialul laserului.
'Tocmai de aceea şi ministerul Transporturilor este implicat împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, cu Primăria Municipiului Bucureşti. Măgurele este la sudul Bucureştiului şi e nevoie de o conectare şi cu Aeroportul şi cu centrul oraşului. Chiar şi lucrările care se fac la centura Bucureştiului vor asigura legătura dintre partea de sud şi partea de nord a Bucureştiului (…). În acest studiu care a fost făcut este şi partea aceasta de infrastructură necesară pentru a conecta Măgurele la Bucureşti', a explicat el. AGERPRES