"Îmi pare rău că Toader se compromite în felul ăsta cu ce numește el raport a acțiunilor manageriale a șefei unei instituții. Nici din punctul meu de vedere, ceea ce a prezentat nu e analiza factuală pe baza căreia să tragă concluzii. Ministrul încearcă să jongleze printre jaloane, să ducă cu zăhărelul opinia publică și PSD. Cu sula în coaste a trebuit să ia o decizie. S-a compromis în calitate de ministru al Justiției. Acolo lucrurile sunt clare. Acei politicieni aflați la putere credeau că așa își vor rezolva problemele, că las că merge și așa, ei azi când au înțeles că nu mai e suficient să câștigi niște alegeri ca să te salvezi după ce ai băgat degetul în borcanul cu miere, încearcă prin toate mijloacele.
Creând teama în instituție, atacând vârful acestei instituții. După ce atâtea evaluări arată că DNA își face treaba ca instituție de luptă împotriva corupției începi să vii cu un raport și amestecatură de argumente ca să justifici o decizie luată deja," a declarat Dacian Cioloș.
Fostul premier a scris și pe pagina de Facebook că ministrul Justiţiei "a decapitat" o instituţie care "se apropie periculos de politicieni în funcţie", afirmând că lupta împotriva corupţiei a devenit un pericol "pentru cei care aparţin unui trecut în care mergea şi aşa."
"Ministrul Justiţiei cere revocarea Procurorului şef DNA, în urma unui discurs de profesor din alte vremuri, adevărat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat în slujba cetăţenilor. După apelul «Tudorele fă ceva», domnul ministru şi-a pregătit terenul printr-o «declaraţie de independenţă» ca să-şi ia avânt şi să convingă o ţară întreagă că unii pot sta la puşcărie pe nedrept din cauza procurorului-şef DNA, Laura Codruta Kovesi", a scris Cioloş pe contul său de Facebook.
El afirmă că ministrul Justiţiei "a decapitat" o instituţie care "se apropie periculos de politicieni în funcţie".
"Spune dânsul că DNA şi lupta împotriva corupţiei nu înseamnă doar doamna Kovesi, dar când decapitezi o instituţie care se apropie periculos de politicieni în funcţie, asta se numeşte timorarea celor care văd că şeful se clatină pentru că nu vrea să cadă la pace cu cei ameninţaţi", a mai afirmat acesta.
Cioloş spune că lupta împotriva corupţiei a devenit un pericol "pentru cei care aparţin unui trecut în care mergea şi aşa". El spune că nu ştie care va fi finalul acestei situaţii, dar vom trăi într-o lume mai bună doar dacă o vom face noi mai bună.
"S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupţiei nu mai e un proces de primenire, ci a devenit un pericol pentru cei care aparţin unui trecut în care «mergea şi aşa». Nu ştiu cum se va termina acest circ periculos, dar ştiu că nu vom trăi într-o lume mai bună decât dacă o vom face noi mai bună", conchide el.