Mii de adolescenţi din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, au avut asupra lor o armă în ultimul an, deşi majoritatea recunosc că astfel este mult mai probabil să fie chiar ei înjunghiaţi, potrivit unui sondaj privind infracţionalitatea realizat de Ministerul de Interne britanic, relatează vineri The Telegraph.
Sondajul a fost realizat în rândul a 3.762 de copii cu vârste între 10 şi 15 ani din Anglia şi Ţara Galilor privind atitudinea lor asupra infracţionalităţii şi poliţiei. Potrivit anchetei, unul din 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani a recunoscut că a avut asupra lui un cuţit pentru autoapărare în cursul ultimului an, în timp ce mai mult de unul din opt au afirmat că ştiu o persoană care a avut.
Dacă cifrele se aplică la nivelul întregii ţări, acest lucru ar însemna că 19.600 de copii au avut asupra lor un cuţit anul trecut. Cu toate acestea, 69% dintre aceşti copii au fost de acord că şansele de a fi chiar ei victime cresc în condiţiile în care au asupra lor o armă albă.
Ministrul de interne britanic Theresa May a afirmat că guvernul a făcut ‘foarte clar’ faptul că orice persoană găsită vinovată pentru posesia unei arme albe ar trebui să se aştepte să fie trimisă la închisoare după ce starul Brooke Kinsella, al cărei frate de 16 ani Ben a fost înjunghiat mortal în urmă cu trei ani, a publicat un raport despre acestă chestiune în luna februarie. Actriţa în vârstă de 27 de ani a descoperit că mulţi directori de şcoli au fost reticenţi să organizeze cursuri care să condamne deţinerea unei arme albe de teamă că şcoala lor ar putea fi etichetată ca având probleme, fiindu-le astfel afectată reputaţia.
O treime dintre copiii chestionaţi au afirmat de asemenea că adolescenţii care hoinăresc pe străzi reprezintă o problemă – faţă de 27% dintre adulţii care sunt de aceeaşi părere.
SURSA: Agerpres
Potrivit sondajului, circa unul din cinci copii /22%/ a afirmat că a fost luaţi peste picior într-un mod care l-a speriat sau supărat în ultimul an, băieţii cu vârste între 10 şi 12 ani fiind cei mai predispuşi la a deveni victime ale unei astfel de atitudini. Majoritatea acestor incidente au avut loc în şcoli, iar copiii fie au primit porecle, fie au fost înjuraţi sau obligaţi să dea bani sau alte obiecte pe care le aveau asupra lor.
Dintre cei care au fost batjocoriţi în ultimul an, circa unul din patru a afirmat că a fost victimă a unui astfel de atac pe Internet, iar victimele au primit ‘emailuri, texte sau mesaje nedorite sau supărătoare’ sau au găsit diverse informaţii postate despre ei pe anumite site-uri.