Aproximativ 300 de societăţi comerciale din judeţul Vaslui au intrat în procedura de insolvenţă, de la începutul anului şi până în prezent, din cauza crizei economice.

Administratorii de firme spun că nu au mai găsit resurse să îşi ducă mai departe activitatea şi astfel au închis porţile.

”Nu am mai putut continua activitatea, lichidităţi nu aveam, salariaţii nu îi mai putem plăti, furnizorii băteau la uşă, iar conturile erau blocate din cauza neplăţilor care trebuiau făcute la bugetul de stat. Am intrat în insolvenţă”, a declarat Mihai Croitoru, fost administrator al unui magazin.

Potrivit reprezentanţilor Oficiului Registrului Comerţului (ORC) Vaslui, situaţia nu este deloc propice nici acum unor firme.

”În ultima perioadă am avut 296 de firme declarate în insolvenţă. Este un lucru îngrijorător pentru judeţul Vaslui. Mulţi agenţi economici nu mai găsesc soluţii pentru a trece prin această perioadă grea de criză şi îşi închid porţile. În continuare multe firme sunt în pericolul de a intra în insolvenţă”, a precizat Ioan Zaharia, directorul ORC Vaslui.

SURSA: Agerpres