Circulația a fost redeschisă pe Transalpina. Între Rânca şi Obârşia Lotului se circulă însă cu anumite restricții.

Traficul pe Transfăgărășan ar trebui redeschis complet la începutul lunii iulie, dar se lucrează încă la dezăpezire.

Circulația a fost redeschisă pe Transalpina. Sunt încă restricții de circulație

Compania de Drumuri a redeschis miercuri circulaţia pe DN 67 C – Transalpina, şoseaua care atinge cea mai înaltă altitudine din ţară, 2.145 metri, în Pasul Urdele.

Pe tronsonul de altitudine, între Rânca şi Obârşia Lotului, traficul rutier este permis în următoarele condiţii: circulaţia se poate face exclusiv pe timpul zilei, între orele 07.00 – 21.00, cu restricţie pentru camioane şi cu limitare de viteză de 30 de km/h pe serpentine, informează Poliţia Română.

Transalpina are o lungime de 150 de kilometri, face legătura între Oltenia şi Ardeal, porneşte din Oraşul Novaci, judeţul Gorj, şi ajunge la Sebeş, în judeţul Alba, scrie economedia.ro.

Pe a doua cea mai înaltă şosea din ţară, DN 7 C – Transfăgărăşan, circulaţia încă nu poate fi redeschisă.

Aproximativ un kilometru, încă înzăpezit pe Transfăgărășan

Regionala de Drumuri Braşov, care administrează tronsonul Cârţişoara – Bâlea Lac din judeţul Sibiu, mai are de deszăpezit aproximativ un kilometru, stratul de zăpadă de la 2.000 de metri fiind, încă, foarte mare, pe alocuri o grosime chiar de 4-5 metri.

Conform Regulamentului de Funcţionare, DN 7 C (tronsonul Cabana Capra – Bâlea Lac- Bâlea Cascadă) ar putea fi redeschis complet la începutul lunii iulie.

Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș.

Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Drumul leagă Muntenia cu Transilvania, străbătând Munții Făgăraș, cei mai înalți din România, care fac parte din Carpații Meridionali. Este un drum asfaltat, ajungând în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea la altitudinea de 2042 m.