Guvernul a aprobat ieri o Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţie „Modernizarea infrastructurii privind siguranţa circulaţiei pe DN 1, în sate lineare şi puncte negre“.
Proiectul are o valoare de totală de 371,4 milioane lei, aproximativ 88 milioane euro, din care finanţare europeană 103,5 milioane lei, aproximativ 23,7 milioane euro.
„Proiectul include măsuri ca insule de trafic pentru limitarea vitezei la intrarea în localitate, refugii centrale pentru trecerile de pietoni, alveole pentru autobuze cu treceri de pietoni, drum cu 4 benzi cu întoarcere în U, drum cu 2 benzi cu viraj la stânga şi trecere de pietoni, sens giratoriu cu o singură bandă, trecere de pietoni cu 2 benzi fără refugiu central, dispozitive de calmare a traficului, semnalizare şi marcaj şi deasemenea insule de intrare în localitate şi separatoare de sens, care vor înlesni şi asigură o mai bună circulaţie şi o conduită corectă în trafic”, informează Ministerul Transporturilor.
Potrivit Notei de Fundamentare a HG, acest proiect este necesar pentru că “participantul la trafic trebuie să întâlnească cât mai puţine situaţii ce pot genera evenimente rutiere produse între autovehicule sau între autovehicule şi pietoni.
Soluţiile alese au caracter de modul similar pentru fiecare locaţie. Ele se bazează pe cele mai recente constatări cu privire la factorii umani şi proiectarea de drumuri, (pentru intersecţii, tranziţii cu sens giratoriu la intrarea în localităţi, staţii de autobuz şi treceri de pietoni, sistemul de drenaj).
Acestea vor duce la un trafic sigur şi fluent, dacă nivelul vitezei este potrivit geometriei şi suprafeţei drumului, ghidării vizuale, condiţiilor meteorologice şi de luminozitate. Dacă există o inconsecvenţă a drumului care apare pe neaşteptate, aceasta trebuie anunţată riguros şi din timp, prin indicatoare de avertizare sau chiar printr-o limitare locală a vitezei.
Traseul în plan traversează un număr de 31 de sate lineare şi 3 puncte negre însumând un număr de 87,100 km”.
Auditul de Siguranţa Circulaţiei realizat de CNADNR în anul 2005, pentru intervalul 2000-2004 a arătat că pe DN 1 s-au înregistrat un număr de 445 de accidente soldate cu 193 de morţi, 375 de răniţi şi importante pagube materiale, fiind artera de circulaţie cu cel mai înalt grad de criminogenitate din reţeaua de Drumuri Naţionale.
În Cadrul Auditului s-au identificat un număr de 65 locaţii, dintre care Auditorul, Poliţia Rutieră şi CNADNR au selectat un număr de 34 de locaţii pentru aplicarea măsurilor de îmbunătăţire a siguranţei circulaţiei pe DN 1.
DN 1 uneşte Bucureştiul de localitatea Borş, de la frontiera României cu Ungaria. De-a lungul traseului DN 1, pe direcţia aproximativă SE-NV, traversează judeţele Ilfov, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor.
Circulaţia pe DN 1 va fi mai sigură după cheltuirea a 88 milioane euro
6 ianuarie 2011, 17:42
Ultima modificare în 6 ianuarie 2011, 19:42
Circulaţia pe DN1 va fi mai sigură după implementarea unui proiect în valoare de 88 milioane euro, care vizează limitarea vitezei în anumite „puncte negre” de trafic.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Directorii şi reprezentanţii Guvernului în Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat rămân cu indemnizaţiile reduse
- Ferrari a vândut 300 de automobile pe cea mai mare piaţă auto din lume
- Top cele mai mari venituri declarate în 2010 în Capitală. Locul I: 3 milioane de euro
- Băsescu: Ar putea fi luată în considerare o reorganizare administrativă a statului
- Băsescu: Dacă nu avem un termen la Schengen, să nu mai dăm bani EADS, ci IMM-urilor
- Ce valori reziduale au monovolumele de mici dimensiuni
- Băsescu: Guvernul să nu mai discute la nesfârşit Codul Muncii şi să ia o decizie
- Cum a cheltuit Elena Udrea banii în 2010
- Cum obţii cel mai bun preţ pentru o poliţă RCA
- Băsescu: 1,68 de milioane de români muncesc la negru