Aproape toată lumea iubește cireșele și atât copiii cât și adulții știu că, atunci când vine luna mai, vine și sezonul lor. Nu toți știu, însă, ce proprietăți nebănuite pot avea. Ele tratează cu succes zeci de afecțiuni și au efectele uluitoare asupra sănătății.
Cireșele sunt recomandate în curele de slăbire pentru că au peste 75% apă și foarte puţine calorii . Adică doar 63 de calorii la 100 grame. În concluzie, ele pot fi consumate fără a exista o limită.
Cireșele previn și deshidratarea, te fac să te simți plin și asta datorită fibrelor solubile din compoziţie.
În plusm, consumul pe termen lung al cireșelor au efect anticancerigen graţie conţinutului crescut de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora. Ele ajută la întărirea sistemul imunitar şi ne ajută să luptăm împotriva bolilor cronice, precum: oboseala cronică, obezitatea, afecţiunile cardiace, hepatice, renale, cancerul şi îmbătrânirea prematură.
Cireșele ajută la reducerea inflamaţiilor şi a durerilor, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet. Ele previn și instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.
În plus, dacă vreți să adormiți repede, mâncați cireșe. Mineralele precum potasiul, fierul, cuprul, zincul, cuprul şi manganul ajută la păstrarea unui ritm cardiac normal şi sunt elemente cheie pentru un transport eficient al substanţelor nutritive către organele vitale.
Vitamina A din compoziţia cireşelor este excelentă pentru piele deoarece conţine mult betacaroten, nutrient necesar pentru un sistem imunitar puternic şi o piele strălucitoare. Cireşele conţin până la de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpşunele sau afinele.
Cireșele previn și infecţiile urinare. Dacă folosești cozile de cireșe și urmezi cure prelungite atunci vei observa imediat efectul asupra organismului.