Odată cu creşterea explozivă a consumului de conţinut video pe Internet şi creşterea constantă a vânzărilor de produse cu funcţionalitate wireless cum ar fi smartphone-uri, tablete şi console de jocuri, consumatorii îşi doresc o performanţă din ce în ce mai mare, fiabilitate şi simplificare a configurării reţelelor wireless proprii.

Gama Linksys Seria E cuprinde cinci noi rutere wireless. Acestea oferă capacitatea necesară celor care se conectează acum. Cu viteze de până la 450 Mbps, funcţiile cheie includ configurare de flux spaţial 3×3 pentru o mai bună acoperire, amplificatoare de putere externe pentru menţinerea unui semnalului bun pe o distanţă mai mare şi reducerea punctelor moarte, precum şi tehnologie USB virtuală pentru conectarea la reţea a imprimantelor, dispozitivelor de stocare şi a altor dispozitive USB. O altă noutate la modelele selectate din Seria E este şi suportul nativ IPv6 şi 6rd.

Cisco a lansat şi amplificatorul de semnal Linksys Wireless-N Range Extender pentru consumatorii care au un semnal mai slab sau aşa-numitele „puncte moarte” în casă. Amplificatorul este proiectat pentru preluarea un semnal wireless existent şi repetarea acestuia în interiorul casei astfel încât să „amplifice” semnalul. Linksys Range Extender are şi rol de punte de legătură wireless – conectând o imprimată cablată, un televizor cu funcţie de Internet sau o consolă de jocuri la reţeaua wireless prin portul său Ethernet integrat.

Seria X reprezintă o gamă de echipamente hibrid pentru segmentul consumer care permite construirea unei reţele de mare viteză atât în condiţiile unei conexiuni pe cablu cât şi DSL.

„Cu peste 70 milioane de rutere vândute, Linksys valorifică un deceniu de autoritate în domeniu şi inovaţie creând produse care au câştigat încrederea consumatorilor prin cea mai bună rază de acţiune şi performanţă wireless,” a declarat Jens Hofmeister, director management produse Cisco. „Noile rutere din Seria E oferă o gamă de soluţii pentru nevoile consumatorilor actuali de reţele personale şi sunt ideale pentru experienţe media premium.”

Conform grupului de studii în domeniu IDC, numai 16% din reţelele wireless personale din Europa Occidentală foloseau tehnologie Wireless-N în 2010. Previziunile pentru următorii cinci ani indică aproape dublarea adoptării tehnologiei Wireless-N odată cu creşterea numărului de dispozitive de conectare wireless, cum ar fi tablete, smartphone-uri şi televizoare cu funcţie de Internet care necesită cele mai recente tehnologii wireless pentru o performanţă optimă.

Preţurile de vânzare cu amănuntul recomandate pentru rutere se încadrează între 209 lei şi 739 lei.  Amplificatorul de semnal Linksys Wireless-N Range Extender va fi disponibil la un preţ de vânzare cu amănuntul recomandat de 309 lei. Ruterele X200 şi X300 care compun Seria X sunt comercializate cu amănuntul la preţul recomandat de 399 lei, respectiv 569 lei (toate preţurile includ TVA).