Cisco, cel mai mare producător de echipamente de reţea din lume, a lansat astăzi Cius, o tabletă de Internet  business.

Cisco Cius este un dispozitiv ultraportabil ce cântăreşte doar 520g şi care extinde beneficiile de productivitate ale aplicaţiilor de colaborare Cisco către o platformă mobilă cu securitate sporită.

Bazat pe sistemul de operare Android, Cisco Cius este o platformă deschisă pentru comunicare şi colaborare a cărei formă şi ale cărei aplicaţii sunt proiectate să-i conecteze în siguranţă şi în timp util pe angajaţii aflaţi pe teren sau la distanţă cu interlocutorii potriviţi, precum şi să le ofere angajaţilor abilitatea de a accesa şi partaja de oriunde conţinutul de care au nevoie în reţea.

Cisco Cius este o tabletă business uşoară, portabilă oferită cu o staţie pentru audio HD opţională care este echipată cu un terminal telefonic cu speaker, cu un port DisplayPort capabil HD şi cu porturi USB.

Cameră foto de 5 MP

Tableta Cisco Cius are o cameră 720p HD montată în faţă, cu până la 30 de cadre pe secundă, un ecran lat cu diagonala de 7 inch, cu rezoluţia ridicată, cu tehnologie touch-target, care poate fi folosit pentru fluxuri video în timp real, şi interoperabilitate cu TelePresence prin folosirea unui singur buton care poate fi folosit fie atunci când tableta se află în dock, fie la distanţă via Wi-Fi.

Tableta are o cameră de 5 megapixeli pe partea din spate care poate transmite fluxuri video la calitate VGA şi poate captura imagini statice, şi microfoane duale cu anularea zgomotului de fond pentru conferenţiere audio.

Un accelerometru montat în interiorul tabletei orientează rapid aplicaţiile pentru vizualizare în mod portret sau peisaj în funcţie de cum roteşte utilizatorul tableta;

Cisco Cius suportă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n pentru mobilitate în campusul companiei şi servicii celulare 3G atunci când utilizatorul se află în afara campusului. Servicii 4G vor fi disponibile la o dată ulterioară. Bluetooth şi Micro-USB înseamnă că utilizatorii pot lucra fără fire şi că pot partaja date cu un PC.

O baterie detaşabilă şi servisabilă oferă opt ore de energie în condiţii de utilizare normală. Cisco Cius va fi disponibilă în primul trimestru al anului viitor.

SURSA: Cisco