Cu sediul central în Boxborough, Massachusetts, BNI Video oferă furnizorilor de servicii două produse video importante care asigură capacităţi analitice pentru back-office video şi reţea de livrare de conţinut (content delivery network – CDN).

 Tehnologia oferită de BNI Video va contribui la reducerea costurilor operaţionale şi a complexităţii pentru clienţii furnizori de servicii ai Cisco, oferind în acelaşi timp mai multe oportunităţi de monetizare. Doi importanţi furnizori de servicii din domeniu, Comcast şi Time Warner Cable, au investit de la început în BNI Video alături de Cisco şi au făcut comentarii privind achiziţia.

"Time Warner Cable a investit de la început în BNI Video, deoarece a adus pe piaţă o platformă de software unică prin care aborda complexităţile back-office pe care le presupune livrarea serviciilor TV Everywhere," a declarat Mike LaJoie, director tehnic, Time Warner Cable. „Asocierea cu Cisco oferă ocazia de a aduce furnizorii de servicii video la un nou nivel cu video prin Internet, contribuind la gestionarea mai eficientă a reţelelor pentru a livra consumatorilor experienţe avansate de divertisment TV."
Componenta video, una dintre cele cinci priorităţi ale companiei Cisco, este cel mai mare factor de creştere a traficului IP şi astfel a activităţii de reţea de bază a companiei.

Conform condiţiilor contractuale, Cisco va plăti aproximativ 99 milioane dolari în numerar şi stimulente în funcţie de rata de retenţie în schimbul tuturor acţiunilor BNI Video. Achiziţia are loc sub rezerva îndeplinirii diferitelor condiţii de încheiere standard şi urmează să se finalizeze în al doilea trimestru al exerciţiului financiar 2012 al Cisco.