Peste 10.000 de clienţi la nivel mondial, dintre care 3.000 în Europa, au implementat UCS. Numeroşi observatori din industria de profil şi-au exprimat iniţial neîncrederea în succesul unei noi tehnologii de calcul pe o piaţă atât de competitivă, dar avantajele economice şi cele privind costurile s-au dovedit a fi convingătoare pentru toate industriile şi orice volum de lucru.

De la prima livrare în luna iulie 2009, UCS a obţinut 53 recorduri mondiale de referinţă privind performanţa în industria de profil şi a adunat 12 premii pentru inovaţie în domeniu.

Conform unui recent studiu privind serverele şi virtualizarea realizat de TheInfoPro, Cisco s-a clasat pe primul loc în calitate de furnizor de servere în ceea ce priveşte viziunea, inovaţia tehnică, performanţa produselor şi forţa de vânzări. Un procent de 33% dintre subiecţii studiului au desemnat Cisco drept „cel mai entuziast producător de servere,” surclasând astfel cu 8% furnizorul aflat pe locul al doilea.

Indicele Cisco Cloud 2011 anticipează transformarea afacerilor datorită tehnologiei cloud: conform previziunilor, peste 50% din volumele de lucru din centrele de date se vor baza pe cloud până în 2014, iar traficul cloud la nivel global va creşte de peste 12 ori până în 2015, ajungând la 1,6 zetabytes pe an – echivalentul unui material video de înaltă calitate cu o durată de peste patru zile pentru fiecare om de pe pământ. Această creştere explozivă presupune folosirea capacităţilor avansate de centre de date oferite de UCS care permit livrarea din cloud a aplicaţiilor end-to-end.

Realizat de la zero cu o abordare tip „tabula rasa”, Cisco UCS este un sistem integrat proiectat să optimizeze funcţiile de calcul, reţelele, acces stocare, virtualizare şi administrare. UCS a valorificat cererea clară a pieţei pentru o nouă abordare a tehnicii de calcul, oferind organizaţiilor IT ocazia de a dezvolta noi modele de afaceri datorită arhitecturii sale integrate inovatoare. Clienţii pot să reducă timpul necesar implementării noilor aplicaţii, să îmbunătăţească agilitatea în afaceri şi să limiteze costurile.
UCS este prima platformă structurală de calcul care îmbină într-un sistem integrat serverele cu arhitectură x86, standard în industrie, cu funcţii de reţele şi acces stocare. Cisco colaborează cu furnizori de infrastructură şi software de primă mărime în industrie, printre care BMC, CA, Citrix, EMC, Hitachi Data System, Microsoft, NetApp, Oracle, Red Hat, SAP, VMware pentru a oferi soluţii complete end-to-end pre-testate.