Furnizorul de echipamente de retea Cisco Systems a semnat acordul definitiv de achizitonare a companiei Reactivity, Inc., furnizor de gateway-uri XML (eXtensible Markup Language) pentru organizatii, informeaza un comunicat Cisco. Conform acordului, Cisco va plati 135 de milioane de dolari in numerar si optiuni valorice asumate ale companiei Reactivity, finalizarea tranzactiei urmand sa aibe loc pana la sfarsitul lunii aprilie a anului 2007.

"Clientii continua sa valideze strategia noastra continua de creare a unui numar sporit de servicii aplicative in platforme de retea. Reactivity, impreuna cu motorul nostru de control pentru aplicatii ACE (Application Control Engine) asigura o solutie foarte eficienta pentru cerintele clientilor nostri privind furnizarea de aplicatii in centrele de date", a declarat Jayshree Ullal, senior vice president, Datacenter Switching and Security Technology Group – DSSTG.

Dupa finalizarea tranzactiei, echipa si produsele companiei Reactivity vor fi integrate in DSSTG.

Potrivit comunicatului, gateway-uri XML furnizate de compania Reactivity permit clientilor sa instaleze, sa securizeze si sa accelereze serviciile XML si Web, iar achizitionarea acestei companii demonstreaza intentia Cisco de a extinde segmentul de tehnologii avansate Application Networking Services (ANS), care constituie o componenta importanta a strategiei si viziunii Cisco SONA (Service-Oriented Network Architecture). 

Prin achizitia companiei Reactivity, Cisco intentioneaza sa-si extinda segmentul de tehnologii avansate Application Networking Services (ANS), care asigura clientilor servicii partajate sensibile la aplicatii care imbunatatesc disponibilitatea, performantele si securitatea aplicatiilor furnizate de platformele de retea.

Compania Reactivity a fost infiintata in anul 1998 si are 56 de angajati in Redwood City, California.

Cisco Systems este unul din liderii mondiali in domeniul echipamentelor de retea pentru internet.

 

Sursa: Capital 28 Februarie 2007