Deși se află împreună la guvernare, atacuri între PSD și PNL nu au luat sfârșit. Florin Cîțu, fostul premier, a lansat un atac dur la adresa partenerilor de coaliție.

„PSD la guvernare înseamnă 4 lucruri sigure: – taxe mai mari şi mai multe; – inflaţie foarte mare – dobânzi foarte mari; – distrugerea sectorului privat/ a pieţei libere şi promovarea măsurilor socialiste”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă pe Facebook.

În același timp, Mihai Tudose a precizat că s-au aliat din interesul de a nu lăsa ţara în criză. Acesta susține că nu se înțeleg în anumite aspecte, dar guvernarea merge bine.

“Cu câteva excepţii, că nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest bine. Totuşi ţara e în picioare. Încă”, a afirmat Tudose, prezent la Prima Tv.

Pesedistul a vorbit despre războiul din presă între PSD şi PNL

“Nu ne-am luat din dragoste. Ne-am luat din interesul de a nu lăsa ţara în acea criză, băgată în alegeri anticipate, haos şi aşa mai departe. Dar nu poate să spună nimeni că, gata, ne-am uniformizat doctrinele, toţi vrem la fel. Noi vrem lumea să o ducă mai bine, însă nu putem fi neapărat o ţară foarte fericită cu nişte oameni foarte trişti, care să înceapă să nu aibă bani de medicamente, de plătit facturile de mâncare. Vrem să crească pensiile, vrem să crească salariile şi se poate. Doctrina liberală zice să se descurce, piaţa se reglează, vor creşte ele singure. Nu o să crească nicio pensie singură. O să-mi spuneţi iar, sunteţi nişte comunişti, am înţeles, asta este discuţia în Parlamentul European şi la nivel de comisii, este salariul minim european. Şi ăştia sunt comunişti. Lucrurile au luat-o razna la noi cu arătatul ăsta cu degetul”, a transmis Mihai Tudose.

Cine va fi candidatul PSD la prezidențiale?

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2024.

“Eu mă bucur foarte mult că dezbaterea e foarte intensă pe media, în special. Preocupările noastre deocamdată sunt altele. Tot ce am vorbit în prima parte a emisiunii, credeţi-mă, este primordial. În al doilea rând, până la alegerile prezidenţiale mai sunt doi ani. În politica din România, din anii 90 până în 2000, într-adevăr, doi ani… Acum dacă vedeţi viteza cu care se schimbă lucrurile, gândiţi-vă numai la câte guverne am avut în ultimii ani, câţi lideri politici s-au succedat în ultimii ani. Doi ani e o istorie lungă”, a afirmat Mihai Tudose.

Tudose a amintit că nu mai este obligatoriu ca preşedintele PSD să fie şi candidatul la alegerile prezidenţiale şi toţi membrii social-democraţi trebuie să se regăseasc în respectivul candidat.

“Marcel Ciolacu a spus-o foarte clar şi toţi am fost de acord cu lucrul acesta. Nu mai este obligatoriu ca preşedintele partidului să fie automat candidatul la preşedinţie. Candidatul poate să fie şi din linia a doua, a treia sau non-PSD, afiliat, apropiat este altceva, nu un adversar al PSD-ului, îl susţinem noi. Modalitatea de desemnare să fie o chestie foarte democratică, un proces foarte democratic, în care toţi membrii de partid să se regăsească în acel candidat, să îl voteze, să îl aleagă, fiindcă ataşamentul acesta sau suportul pe care îl oferă să se manifeste şi apoi şi în campanie. Degeaba stabilim noi doi că cel mai bun e Gigi, dacă membrii de partid spun ”L-au găsit ăştia pe Gigi, dar mie nu îmi place”. Nu am făcut nimic”, a explicat europarlamentarul PSD.