Nicolae Ciucă, candidatul PNL la Președinția României, a observat că promisiunile făcute de ceilalți competitori din cursa electorală sunt „nerealiste”.
Ciucă acuză candidații înscriși în cursa pentru prezidențiale de promisiuni nerealiste
Nicolae Ciucă a criticat promisiunile făcute de candidații înscriși în cursa prezidențială, considerându-le nerealiste și neserioase. El a remarcat că, ascultându-i, ai putea crede că președintele se ocupă de toate domeniile, de la investiții și educație până la agricultură și sport. În opinia sa, rolul președintelui României este de a folosi autoritatea pentru a promova valori esențiale, în special recunoașterea muncii ca valoare supremă în societate.
Ciucă a subliniat că președintele ar trebui să fie un exemplu, prezent și activ, ascultând și unind, fără a se implica excesiv în activitatea Guvernului, în conformitate cu Constituția. El a adăugat că va veghea ca politicile publice să reflecte valorile fundamentale ale societății și că, în calitate de viitor președinte, va promova energic valoarea muncii, vizând prosperitatea reală și libertatea în toate formele ei.
„Genul de promisiuni de toate felurile, cum am văzut că fac candidaţii deja înscrişi în cursa prezidenţială, sunt nerealiste, ca să nu le zic neserioase. Dacă-i asculţi, ai zice că preşedintele ţării se ocupă şi de investiţii, şi de şcoli, şi de spitale, şi de agricultură, şi de fotbal. Cred că preşedintele României trebuie să-şi folosească toată autoritatea în urmărirea unor valori.
Cred, în primul rând, că statul trebuie să redea muncii recunoaşterea supremă între valorile sociale iar preşedintele României trebuie să fie întâiul muncitor al ţării, să fie prezent, activ, să asculte şi să unească, să asculte şi să se pronunţe mereu în urmărirea acestor valori, fără să se amestece în treburile Guvernului mai mult decât îi permite Constituţia. Un preşedinte are de vegheat ca politicile publice să urmărească valorile importante, fundamentale ale societăţii iar eu, ca viitor preşedinte al României, voi promova energic valoarea muncii, urmărind prosperitatea reală şi libertatea în toate formele ei”, a afirmat Nicolae Ciucă duminică, la Consiliul Naţional al PNL care a validat candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al ţării.
Ciucă spune că nu poate promite „ceea ce este ireal, populist şi amăgitor pentru oameni”
„Nu pot promite ceea ce este ireal, populist şi amăgitor pentru oameni. În schimb, pot să-mi asum că voi promova cu toată puterea o atmosferă socială de respect şi încredere”, adaugă Ciucă.
Nicolae Ciucă a subliniat că, pentru candidatul PNL la președinție, libertatea nu reprezintă o simplă promisiune, ci o declarație de identitate. El a făcut apel la unitate, afirmând că țara are nevoie de oameni capabili să depășească conflictele. În ceea ce privește politica externă, Ciucă a evidențiat importanța clarviziunii și seriozității, subliniind că acestea nu se demonstrează prin parade diplomatice, ci prin politici publice coerente și prin claritate morală.
„Dacă nu te preţuieşti pe tine, ca ţară, ca naţiune, nu poţi să aduci contribuţii nici Europei, nici civilizaţiei euro-atlantice. România care contează în comunitatea euro-atlantică nu se face cu atitudini defetiste sau depresive, nu se face nici cu ura, complexe de superioritate şi naţionalisme de paradă. România care contează se face cu oameni liberi, pe picioarele lor. România care contează e România clasei de mijloc” spune Ciucă, subliniind că acesta este unul dintre marile obiective ale mandatului său de şef al statului.
De ce candidează la prezidențiale
Nicolae Ciucă a exprimat recunoștință față de PNL pentru felul în care a fost primit și pentru oportunitatea de a-și construi o carieră politică, explicând totodată motivele care stau la baza candidaturii sale.
„Candidez la funcţia supremă în statul român pentru că nefiind un om care şi-a petrecut toată viaţa în sediul de partid înţeleg mai bine aşteptările poporului român, văd mai bine decât alţii oportunităţile şi văd mai bine decât alţii marile pericole care ne ameninţă”, spune Ciucă.
„Nu că mă laud, dar mă uit la biografiile celorlalţi candidaţi şi constat la mine cel mai potrivit raport între vechimea în muncă şi vechimea politică”, a adăugat preşedintele PNL.