Nicolae Ciucă a declarat că PNL depune eforturi susținute pentru a asigura creșterea pensiilor. El a subliniat că guvernarea liberală a realizat creșteri semnificative ale valorii punctului de pensie în ultimii trei ani.
Nicolae Ciucă promite că PNL va face totul pentru creșterea pensiile
Nicolae Ciucă a subliniat angajamentul PNL pentru creșterea pensiilor și eliminarea inechităților din vechea lege a pensiilor. Acesta a menționat că valoarea punctului de pensie a crescut de trei ori sub conducerea Guvernului pe care l-a condus, ajungând la 1785 de lei.
„Trebuie să le spunem tuturor ce a însemnat guvernarea liberală. S-a vorbit de subiectul care ține prima pagina în aceste zile. Subiectul pensiilor. Da, într-adevăr, în ultimii 3 ani de zile, PNL a crescut valoarea punctului de pensie de 3 ori. Efectiv, ultimele două dăți de către Guvernul pe care l-am condus. Am crescut valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei cu 40%, până la valoarea de astăzi de 1785 de lei.
Da, PNL își dorește și fac tot ceea ce îi stă în putință pentru creșterea pensiilor a milioane de români, pentru eliminarea inechităților și disparităților din vechea lege a pensiilor și vom face acest lucru. „, a transmis președintele PNL.
Sâmbătă, la Deschiderea Școlii Memoriale „Gheorghe I. Brătianu”, Nicolae Ciucă, liderul liberal și președintele Senatului, a ținut un discurs pentru colegii de partid, tinerii liberali. A evidențiat realizările guvernării liberale, inclusiv creșterea punctului de pensie de trei ori, proiectele de investiții, cea mai mare absorbție de fonduri europene și o creștere economică de 4,7%.
El a subliniat că PNL a înțeles și înțelege cu fermitate importanța de a asigura condiții de trai și de muncă adecvate pentru oameni. Partidul este dedicat dezvoltării României prin stimularea investițiilor și consolidarea mediului de afaceri local, având în vedere importanța capitalului românesc.
”Noi am reuşit, în momentul de faţă în România sunt mii de şantiere pornite. Sunt pornite pe guvernarea PNL. Sunt proiecte pe care noi le-am început, nu altcineva. Nu trebuie să ne fie frică să vorbim despre ele. Ele se văd, sunt în realitate. Vorbim de absorbţia de fonduri europene, da, noi am făcut cea mai mare absorbţie de fonduri europene, anul trecut în 2022, 11,3 miliarde. O cincime din valoarea fondurilor europene absorbite di. momentul în care România a aderat la Uniunea Europeană din 2007 până astăzi. Din 54 de miliarde, 11,3 s-au luat într-un an pe guvernare liberală.
Am reuşit să captăm încrederea investitorilor străini şi anul trecut, 11 miliarde de euro a reprezentat investiţiile străine directe. Tot anul trecut, în condiţii de criză, într-un context în care era în plină desfăşurare războiul din Ucraina, în care erau problemele generate de inflaţie, de creşterea preţurilor la energie, la gaze şi la produse alimentare. Şi ştiţi foarte bine temerile şi reacţiile populaţiei. Am reuşit să realizăm o creştere economică de 4,7% şi am reuşit să aducem la bugetul ţării, în valoare nominală 49 de miliarde de euro peste estimare. Oameni buni, despre asta este vorba. Am arătat că se poate, atunci haideţi că continuăm să captăm atenţia cetăţenilor români şi să vadă că PNL nu are alt obiectiv decât acela de la a dezvolta şi moderniza România”, a declarat fostul premier.
Liderul PNL a vorbit şi despre beneficiile aparteneţei noastre la UE.
”Este adevărat, 54 de miliarde plus încă aproximativ 70 de miliarde, cât ne-au mai rămas din PNRR şi fondurile de coeziune, până în 2027. Sunt bani care intră în fiecare zi, doar aşa am putut să vedem c agricultura României s-a modernizat, s-a mecanizat, beneficiază în fiecare an de subvenţii de la UE. În fiecare an aproximativ 2,9 miliarde de euro se duc, efectiv, în agricultură. 2 miliarde plăţi directe, 900 de milioane pentru dezvoltare şi modernizare. Acestea sunt chestiile pe care trebuie să le spunem. La toate acestea vine contribuţia noastră pe ceea ce a însemnat investiţii.
Suntem Guvernul care ne-am asumat cele mai mari proiecte şi am alocat cele mai mari sume la investiţii din bugetul de stat. De aceea, putem să vorim de Podul de peste Tisa la Sighetul Marmaţiei. De aceea, putem să vorbim despre Autostradă în Transilvania, despre Autostradă în Moldova, despre Autostrada care leagă Moldova cu Transilvania, pentru că am alocat bani pentru investiţii. De aceea putem să vorbim despre educaţie”, a conchis Nicolae Ciucă.
Liberalul a vorbit și despre consolidarea capitalului românesc, spunând: ”Vă spuneam de consolidarea capitalului românesc, în situaţii de criză, capitalul românesc nu pleacă de aici. Capitalul românesc consolidat este cel care pune umărul la trecerea României prin orice fel de criză. Avem nevoie să înţelegem că banii la buget, plătitorii de taxe suntem noi toţi, dar consistenţa cea mai mare o dă mediul de afaceri. Atunci, haideţi să susţinem mediul de afaceri.
În ce fel susţinem mediul de afaceri? Asigurându-le predictibilitate şi stabilitate. Captându-le încrederea că suntem, indiferent că vorbim de administraţia locală sau administraţia centrală, un partener de dialog onest, deschis şi care poate să găsească soluţii pentru orice fel de problemă împreună cu cetăţenii, împreună cu mediul de afaceri, împreună cu tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri, mediul asociativ, partenerii noştri internaţionali, trebuie să vorbim de ei”, a subliniat Ciucă.