Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că Guvernul aprobă printr-o Ordonanţă continuarea programului pentru şcoli al UE pentru perioada 2023-2029. De acest program vor beneficia circa 1,9 milioane de preşcolari şi elevi şi suma alocată este de aproximativ 17,5 milioane de euro, a mai spus şeful Executivului.

”Am avut mai multe întâlniri şi consultări cu fermierii, împreună cu domnul ministru Daea am convenit ca una dintre măsuri să fie continuarea programului pentru şcoli al UE pentru perioada 2023-2029.

Astăzi, printr-o Ordonanţă de urgenţă, vom asigura continuarea acestui program şi sunt convins că în următorii ani copiii şi tinerii din România, care frecventează cursurile în sistemul de educaţie, vor beneficia de cantităţile de lapte convenite prin deciziile luate în acest sens, produse de panificaţie, fructe şi legume”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

Suma alocată este de 17,5 milioane de euro

El a arătat că, din discuţii a reţinut că programul va fi extins de la 3 zile la 5 zile. Ministrul Agriculturii a spus că acest lucru se va materializa prin hotărârea de guvern pe care o vor pune în mişcare după aprobarea Ordonanţei.

”Din datele pe care le am ştim că de acest program vor beneficia circa 1,9 milioane de preşcolari şi elevi şi suma alocată este de aproximativ 17,5 milioane de euro”, a mai spus prim-ministrul Ciucă.

”În consultările pe care le-am avut cu fermierii, au scos în evidenţă cât de importantă este continuarea derulării acestui program şi extinderea lui de la 3 la 5 zile. Tocmai din acest motiv, cred că după aprobarea Ordonanţei de Urgenţă trebuie să venim rapod cu hotărârea de guvern care să asigure cadrul tehnic de aplicare a acestei hotărâri şi atunci vom avea încă una din mpsurile luate pusă în practică în conformitate cu discuţiile avute cu fermierii”, a mai spus premierul Ciucă.

Mesajul de sărbătoare al premierului

În altă ordine de idei, premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis, miercuri, un mesaj special cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței Naționale a României și Zilei Regalității, care marchează începutul domniei lui Carol I și obţinerea independenţei României faţă de Imperiul Otoman.

„În urmă cu 146 de ani, domnitorul Carol I a semnat Declarația de Independență ce fusese adoptată cu o zi înainte de către Parlamentul României care reprezenta atât împlinirea unui ideal, cât și o condiție absolut necesară pentru ca tânărul stat român să facă saltul spre modernitate.

Câștigată pe câmpul de luptă de către soldații români care au arătat, prin vitejie și jertfe, că România merită să se alăture națiunilor libere ale lumii, independența de stat a deschis calea pentru societatea românească spre noi oportunități, spre noi idealuri de înfăptuit.

Modernizarea statului, dezvoltarea economiei și consolidarea instituțională au fost rezultate directe ale obținerii independenței, iar regalitatea a fost parte activă a acestor transformări. Printr-o înaltă ținută morală, prin implicare și prin atașamentul față de România și de poporul său, regalitatea ne-a lăsat o prețioasă moștenire și ne-a oferit un exemplu demn despre maniera în care, prin sacrificii și devotament, se pot împlini marile deziderate ale unei națiuni”, a declarat Ciucă.