Deși ciupercile nu prea sunt populare în România, nutriționiștii ne sfătuiesc să le includem în alimentația zilnică datorită beneficiilor pe care le au asupra organismului nostru, dar și pentru că sunt gustoase și sățioase.
Majoritatea oamenilor mănâncă ciuperci doar pe pizza, fără să știe câte preparate delicioase se pot obține din această legumă. De exemplu, persoanele care postesc sau vegetarienii mănâncă des ciuperci datorită gustului lor aromat și pentru că sunt sățioase.
Deși există multe persoane care apreciază ciupercile, în România, acestea sunt absente din bucătăria noastră. Din păcate, puțini români știu ce impact pozitiv au ciupercile asupra organismului uman.
Spre exemplu, ciupercile shiitake sunt populare în Orient pentru efectul lor de vindecare a infecţiilor şi de protejare împotriva bolilor cardiovasculare, fiind pline de vitamine şi minerale, amino-acizi esenţiali şi enzime importante.
Ciuperci shiitake, leguma minune care te tratează de infecții! E sănătate curată
Protejează sistemul imunitar
Aceste ciuperci îmbunătățesc sistemul imunitar întrucât fungii eliberează interferon, o substanță chimică benefică pentru prevenirea infectărilor cu diverși viruși. De asemenea, ciupercile shiitake cresc numărul de macrofage în sânge şi intensifică activitatea limfocitelor din sânge.
Ajută la vindecarea infecțiilor
În plus, leguma asiatică protejează organismul uman de diferite infecții, încurajând celulele din sânge să distrugă organismele dăunătoare. De altfel, persoanele care mănâncă des ciuperci shiitake au o rezistență crescută la infecţii virale.
Scad tensiunea arterială și reduc colesterolul
Polizaharidică lentinan, o substanță chimică din ciupercile shiitake, ajută organismul uman la scăderea tensiunii arteriale şi la reducerea colesterolului din sânge.
Ciupercile shiitake: leguma specială consumată doar de familiile regale din Asia
Ciupercile shiitake vin de pe continentul asiatic, mai exact din Japonia, China şi Coreea. În Orient, erau folosite pentru prevenirea şi tratarea bolilor infecţioase, dar şi ca remediu pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.
De aceea ciupercile shiitake erau cultivate doar în grădina regală, fiind mâncate doar de membrii familiei împăratului. Din fericire, azi, acest produs alimentar se găsește aproape în orice magazin la un preț accesibil.
Dacă deja v-am atras atenția și ați vrea să începeți să mâncați mai des ciuperci, vă sfătuim să încercați această rețetă simplă de salată de ciuperci.