Ciuperca neagră se răspândește alarmant în India

Potrivit informațiilor transmise de către BBC, ciuperca neagră are o rată de mortalitate de 50% iar anumiți pacienți pot fi salvați doar prin extirparea ochiului infectat. Medicii punctează că mucormicoza se instalează la 12-18 după ce un pacient a fost vindecat de COVID.

În momentul de față, regiunile Gujarat și Mahrasthra sunt cele mai puternic afectate. Totuși, alte 15 state au raportat la rândul lor aproximativ 900 de cazuri.

Secțiile de tratare nu fac față

Conform sursei menționate, secțiile speciale dedicate tratării pacienților cu mucormicoză devin rapid pline, iar unele persoane susțin că India ar trebui sa declare „ciuperca neagră” drept o epidemie.

De exemplu, în spitalul Mahraja Yeshwantrao din orașul Indore, numărul de pacienți cu mucormicoză a crescut de la opt în urma cu o săptămână la 185 sambată seara. Trebuie menționat și faptul că peste 80% dintre pacienții infectați au nevoie cât mai curând posibil de o intervenție chirurgicală.

„Mucormicoza a devenit chiar mai problematică decât COVID-19. Dacă pacienții nu sunt tratați adecvat și la timp, rata mortalității poate crește până la 94%. Costul tratamentului este mare, iar medicamentele sunt puține”, a declarat dr. Pandey, medic la spitalul Mahraja Yeshwantrao.

Cum poate fi tratată boala?

Tratamentul pentru mucormicoză este amfotericina B, un medicament injectabil intravenos care trebuie administrat în fiecare zi timp de opt săptămâni. Totuși, o singură doza costă 48 de dolari și trebuie administrată zilnic, timp de două luni. De asemenea, cei mai multi pacienți care au dezvoltat mucormicoză sunt de sex masculin. Aceștia aveau boli cronice și au fost tratați cu steroizi.

Printre simptomele care apar în cazul infecției cu mucormicoză se numară:

  • nas infundat și sângerări
  • durere și umflare a ochiului
  • pleoape cazute și vedere încețoșată
  • chiar pierdere a vederii
  • apariția unor pete de culoare neagră pe piele

Sursă foto: Dreamstime