Trăim, mulți dintre noi, într-o zonă cu risc seismic ridicat. Mai ales în Capitală, situația clădirilor vechi neconsolidate este dramatică. Problemele sunt vechi și deja cunoscute. Mai puțin se vorbește despre clădirile noi, care nu sunt neapărat mai sigure.
Ultimii ani de dezvoltare urbană haotică au adus pe suprafața pământului adevărate capcane din beton. Situația s-a produs din cauza lipsei de control în ce privește firmele de construcții. O procedură de acreditare, care să facă diferența între companiile care oferă garanții și cele care lucrează „la negru” ar fi extrem de necesară, cel puțin pentru firmele mai mici, care se luptă cu concurența neloială. Recenta mărire a salariului minim pe economie în domeniul construcțiilor a însemnat încă o lovitură dată acestor companii, care își văd pusă în pericol chiar existența. Astfel, anul 2019 a devenit un punct de răscruce pentru acest domeniu extrem de important din punct de vedere strategic.
Andrei Părlătescu antreprenor in constructii ne explica problemele cu care se confrunta sectorul construcțiilor, mai ales in urma ultimelor decizii luate de guvern
– AVEM NEVOIE DE PREDICTIBILITATE ÎN ORICE DOMENIU
– ZONELE CU RISM SEISMIC AR TREBUI SĂ FIE O PRIORITATE
– DESFIINȚAREA ȘCOLILOR DE MESERII A FOST O GREȘEALĂ
– MĂRIREA SALARIILOR A FOST PREA BRUSCĂ PENTRU FIRME
– ÎNTÂRZIEREA GUVERNULUI, PLĂTITĂ DIN BUZUNERELE FIRMELOR
– FIRMELE ROMÂNEȘTI SUNT DECAPITALIZATE
– CONSTRUCTORII MICI AU CELE MAI MARI PROBLEME
– CLĂDIRILE NOI, NESUPRAVEGHEATE DE NIMENI