Potrivit lui Radu Cristian Nicolae, administratorul After Hour Press, firma care a soclicitat o licență pentru noua televiziune, este vorba de un proiect care se va centra pe difuzarea de filme europene şi, în special, filme româneşti. "Ideea este simplă. Oamenii, ca să iubească filmele româneşti şi europene, trebuie să le redescopere. Principiul acestui proiect Classique TV este redescoperirea. Este un proiect idealist, care, bineînţeles, are şi o componentă comercială", a spus Radu Cristian Nicolae.
Radu Cristian Nicolae este cunoscut atât pentru activitatea sa de producător de film, cât şi ca organizator al festivalului de film Golden Carpathian European Film & Fair, iar echipa care lucrează la proiectul Classique TV este, în mare, aceeaşi ca cea de la festival. Nicolae a spus că lucrează pentru televiziunea Classique TV cu Gabriel Androne, a cărui societate Video Factory SRL deţine licenţe pentru filme româneşti.
Solicitarea After Hour Press SRL pentru lansarea Classique TV va fi analizată în şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA)