Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a vorbit, joi seara, despre modalitatea în care companiile de stat din România ar trebui reformate şi cine sunt persoanele cele mai potrivite să fie numite în fruntea acestora.
Noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, este nemulţumit de modul în care funcţionează şi sunt conduse companiile de stat din România. El afirmă că acestea trebuie reformate masiv şi trebuie puşi în funcţii doar acei oameni cu care să se facă reformă.
„Va exista şi pentru Ministerul Economiei un proces de selecţie”
„Eu nu ştiu să fi fost o sarcină de serviciu în 2016, ca demnitarii să fie prezenţi în consiliile de administraţie. Ştiu demnitari care nu au fost prezenţi în niciun Consiliu de Administraţie. Inclusiv eu am fost consilier şi nu am fost prezent în niciun Consiliu de Administraţie. Cătălin Drulă, la fel, Cristian Ghinea, de asemenea, ministru în Guvernul Cioloş.
Cred că trebuie reformate masiv companiile (de stat – n.red.) şi atunci când reformezi companiile ai nevoie să-ţi pui oameni, deci practic va exista şi pentru Ministerul Economiei un proces de selecţie ca să punem oameni cu care chiar să facem reformă în acele companii”, a declarat Claudiu Năsui pentru Antena 3.
„Oamenii îşi pot trimite CV-urile şi avem o bază de date cu oameni şi din partid şi din afara partidului”
Demnitarul a explicat şi cum s-ar putea alege oamenii potriviţi pentru a conduce companiile de stat. Năsui spune că, la nivelul USR Plus, există o bază de date cu CV-uri ale oamenilor din partid, dar şi din afara acestuia, din care pot fi aleşi în funcţie de competenţe pentru ocuparea unor funcţii.
„Noi, la USR Plus, am organizat un foarte mare call de CV-uri. Practic, oamenii îşi pot trimite CV-urile şi avem o bază de date cu oameni şi din partid şi din afara partidului din care să putem alege pe bază de competenţe, atunci când avem nevoie să putem să alegem de acolo.
În niciun caz nu trebuie să fie o sarcină de serviciu şi nici nu ştiu să fi fost o sarcină de serviciu în 2016, pentru că sunt mai multe exemple notabile”, a explicat Claudiu Năsui.