Aplicaţia mobilă este disponibilă atât pentru clienţii Cosmote postpaid, cât şi prepaid, care sunt şi utilizatori MasterCard. Aplicaţia a fost dezvoltată în parteneriat cu Netopia şi MasterCard, iar cea mai mare pondere din tranzacţiile realizate prin intermediul acestei aplicaţii vine din industria telecom.

mobilPay MasterCard Mobile este o aplicaţie web-based care oferă clienţilor posibilitatea plăţii facturilor/a reîncărcării cartelei prepaid sau a facturilor/conturilor preplătite ale unui prieten sau ale familiei.

Mai mult, din contul MasterCard, clientul Cosmote va putea plăti: alte facturi pentru alţi operatori de telefonie mobilă/fixă disponibili în aplicaţia mobilPay MasterCard, alte facturi de utilităţi disponibile în aplicaţia mobilPay MasterCard şi diferite servicii/oferte disponibile în aplicaţia mobilPay MasterCard.

Plăţile se pot face 24 ore/zi, fără a fi nevoie de bani cash, fără alte restricţii de timp şi loc, iar utilizatorii vor primi, de asemenea, notificări despre facturare în cadrul aplicaţiei.

Pentru a accesa aplicaţia mobilPay MasterCard, clienţii Cosmote o pot descărca şi instala gratuit din Play Store sau App Store. Aplicaţia mobilPay MasterCard este dezvoltată pentru sisteme de operare mobile iOS şi Android şi este compatibilă cu toate smartphone-urile şi tabletele care utilizează Android 2.3 sau mai recent sau iOS 4 sau mai recent, şi pe iPad.