Clienţii serviciilor prepaid şi postpaid vor putea trimite câte un SMS pentru fiecare oră de parcare, pentru un tarif de 0,5 euro (TVA inclus).

După trimiterea mesajului, aceştia vor primi, prin SMS,  confirmarea plăţii şi intervalul orar pentru care parcarea este achitată. Cu cinci minute înainte de expirarea perioadei plătite de parcare, utilizatorii vor primi o notificare prin SMS, despre apropierea finalului perioadei achitate.

Vodafone România va oferi utilizatorilor săi, în viitor, posibilitatea plăţii parcării prin SMS pentru mai multe zone din Bucureşti.
Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru o perioadă de trei luni de zile acest proiect va fi implementat în exclusivitate cu reţeaua Vodafone, după care probabil vor intra şi ceilalţi operatori.

Edilul şef a precizat că acest sistem simplifică activitatea de parcare a maşinilor în Capitală şi va duce la eradicarea fenomenului de încasare ilegală a banilor pentru parcările administrate de municipalitate.

"Unul, doi, trei supraveghetori verifică dacă maşina cu numărul respectiv a adresat sms-ul prin care plăteşte. Sistemul este inteligent, în sensul că te semnalizează cu cinci minute înainte să termine, după care, dacă doreşti să mai stai o oră, repeţi manevra. O să meargă mai greu la început. Cei care vor parca fără să trimită sms-ul vor primi amenda acasă", a explicat Oprescu.

El a precizat că implementarea sistemului nu va costa nimic, pentru că este un proiect pilot şi, după aceea, urmează să intre în efectivitate. "Este mai eficient pentru că omul nu mai caută casieria, nu-l mai caută pe om aşa-zişii parcagii după 8 seara când încep să dirijeze ca miliţienii", a spus primarul general.

Sorin Oprescu a mai precizat că după finalizarea programului pilot dacă acesta va fi viabil, va fi extins în toată Capitala, urmând ca parcările cu plată prin sms să aibă tarife în funcţie amplasare – în centru sau la periferie.

Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a menţionat că vor fi şi comisioane percepute de către reţelele de telefonie mobilă, acestea urmând a fi stabilite după organizarea unei licitaţii.