Investiţia a fost finanţată în totalitate de Consiliul Judeţean Constanţa. Circa 7  milioane de euro reprezintă achiziţiile de aparatură şi echipamente medicale, iar 3,2 milioane de euro au fost utilizaţi pentru reparaţiile capitale la infrastructura imobiliară a secţiei.

În urma modernizărilor au fost create zece saloane cu condiţii de cazare de cinci stele, cu patru şi trei paturi şi alte două rezerve cu câte două paturi, zonă de sterilizare şi anexe de pregătire a bolnavilor pentru intervenţii, o zonă post-operatorie cu şase paturi, cameră obscură pentru investigaţii radiologice de urgenţă, cabinet de pansamente şi sală de gips, sală de pre-anestezie, precum şi un bloc operator de 700 de metri pătraţi.

De asemenea au fost amenajate camere de lucru pentru asistenţii medicali şi medicii rezidenţi, un laborator pentru determinări de urgenţă, sală de aplicare a protezelor gipsate şi cameră pentru medicii anestezişti.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi-a manifestat dezamăgirea faţă de absenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, de la inaugurarea Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie, scrie Agerpres.

"Am investit şi investim prin schimbarea actului medical, degeaba avem tehnologie, dacă nu avem oameni care să profeseze la nivelul aparaturii. Iată că am făcut eforturi şi am convins şi specialişti de primă clasă să vină la Constanţa pentru a profesa actul medical", a declarat Constantinescu.
Investiţia o depăşeşte pe cea a MedLife, care a inaugurat anul trecut primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din Bucureşti, în urma unei investiţii de 8,5 milioane de euro.