Un producător de film din Uruguay care a încărcat un scurt-metraj pe YouTube, în luna noiembrie, a primit o ofertă de  30 de milioane de  dolari pentru a face un film la Hollywood, conform BBC.

Fede Alvarez a realizat scurt-metrajul „Ataque de Panico!” („Atac de Panică”), despre roboţi giganţi care invadează Montevideo, având la dispoziţie un buget de 500 de dolari. Pelicula care durează 4 minute şi 48 de secunde a devenit imediat un hit pe YouTube, depăşind 1,5 milioane de vizualizări.

„Am încărcat filmuleţul joi, iar luni căsuţa mea poştală era plină de e-mailuri de la reprezentanţii  studiourilor de film de la Hollywood”, a declarat Alvarez.

Alvarez a acceptat propunerea cunoscutului regizor de la  Hollywood, Sam Raimi („Omul-Păianjen”, „Mai iute ca moartea”) să producă un film SF în Uruguay şi Argentina. Acesta intenţionează să pornească de la zero şi să dezvolte o nouă poveste.

„Dacă un regizor dintr-o ţară oarecare poate realiza acest lucru doar postând un clip video pe YouTube  înseamnă că oricine poate face asta” a mai spus Alvarez.

SURSA: BBC