BMW a pierdut procesul intentat impotriva constructorului chinez Shuanghuan Automobile, acuzat ca produce o „clona” a modelului X5, pe care constructorul german spera sa o tina departe de Europa, inclusiv Romania.

Distribuitorul european al Shuanghuan, Martin Motors a inceput comercializarea modelului CEO in Italia si Europa Centrala in prima parte a anului 2007.

Vanzarile modelului CEO in Romania, Bulgaria, Ungaria si Republica Ceha sunt prognozate sa creasca la aproximativ 1.200 de unitati in acest an, fata de 300 unitati comercializate in 2007″, a declarat Carmen Covrig, manager general al importatorului roman CEMI Group, care a incheiat un joint venture cu Martin Motors.

„Suntem convinsi ca modelul CEO nu este o clona a lui X5. Suntem bucurosi sa aflam ca punctul nostru de vedere este sustinut intr-un tribunal”, a declarat Viviana Martinelli, purtatoarea de cuvant a Martin Motors.

Aceasta a precizat ca pana acum, compania pe care o reprezinta a vandut aproape 300 de SUV-uri CEO celor 87 de dealeri italieni ai sai.

In data de 10 decembrie a.c., un tribunal din Milano a respins acuzatiile BMW, dupa ce in luna iulie, compania a castigat un proces similar la un tribunal din Munchen.

Compania chineza produce Suv-ul „CEO” cu cinci locuri in localitatea Shijiazhuang, situata la circa 280 de kilometri de capitala Beijing. Acest model seamana din lateral cu prima generatie a lui BMW X5.

Potrivit Ministrului Italian al Transporturilor, 117 SUV-uri CEO au fost inmatriculate in cursul acestui an, in timp ce alte 65 de unitati au fost inmatriculate anul trecut in Italia.