Clotilde Armand a semnat un acord cu Romprest! Salubrizarea este asigurată până în aprilie 2022

În comunicatul de presă trimis de Primăria Sectorului 1 este menționat faptul că pe 12 noiembrie a fost semnat un protocol care va intra în vigoare marți, 16 noiembrie. Acest protocol face referire la un program de salubrizare stradală pentru perioada noiembrie 2021-aprilie 2022.

Așadar, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, informează că în perioada menționată anterior va fi asigurată starea de curățenie pe întreaga rază administrativ-teritorială a sectorului, în condițiile agreate de către părți. În aceeași perioadă, compania Romprest Service SA spune starea de curățenie nu va fi întreruptă.

Ce tarife au fost stabilite

Potrivit comunicatului de presă, valoarea estimată a prestațiilor lunare pentru colectarea separată și transportul separat ale deşeurilor menajere și cele similar menajere şi pentru salubrizarea stradală pentru cele şase luni de valabilitate a protocolului nu va depăşi suma de 12,5 milioane de lei, inclusiv TVA, sumă pentru care operatorul de salubrizare are obligaţia să facă dovada executării corespunzătoare a prestaţiilor.

„Cetăţenii pot vedea, în anexa protocolului, zilele în care echipele operatorului de salubrizare intervin pe strada lor. Mă voi asigura ca acest orar va fi respectat şi am dat dispoziţii în acest sens Poliţiei Locale Sector 1 să monitorizeze intervenţiile din teren. Fac apel la cetăţeni, ca, în situaţia în care observă nerespectări ale acestui acord, să sune la Poliţia Locală, la numărul 021/9540, apelabil 24 de ore din 24,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Serviciul de deszăpezire se va desfășura în regim de continuitate

Primarul Sectorului 1 a adus în discuție și serviciul de deszăpezire, despre care spune că ”se va desfăşura în regim de continuitate, fără întrerupere şi la preţul corect.”

”Vom reglementa toate aceste aspecte printr-un act adiţional la prezentul protocol, prevederi care vor avea în vedere interesul comunităţii Sectorului 1 de avea străzi şi trotuare deszăpezite în cel mai scurt timp de la începerea ninsorii şi, bineînţeles, grija şi respectul faţă de banul public”, a precizat primarul Sectorului 1.