Clotilde Armand a pierdut încă un proces în fața Romprest. Primarul Sectorului 1 a urmărit să câștige calitatea de reprezentant al Consiliului Local Sector 1, în relația cu terții. Judecătorii de la Tribunalul București au respins cererea pe motiv că este inadmisibilă.

În ciuda acestei hotărâri, Clotilde Armand este de părere că i s-a dat dreptate.

„Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Astfel, voi convoca din nou pentru mâine o ședință de urgență având pe Ordinea de zi același proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. Sper ca de data asta consilierii PNL și PSD să se prezinte”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Măsura luată de Clotilde Armand

Trebuie spus că urmă cu câteva zile, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a convocat o şedinţă extraordinară a Consililului Local pentru a decide rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA.

„Potrivit referatului de aprobare pentru acest proiect, Compania Romprest Service SA a întrerupt nejustificat activitatea de colectare a deșeurilor municipal în următoarele perioade:

– 27 noiembrie- 25 decembrie 2020, când a fost întreruptă în mai multe episoade activitatea de colectare a deșeurilor din surse necontrolate;
– 31 mai – 18 iunie, când a fost întreruptă activitatea de colectare a tuturor catergoriilor de deșeuri;
– 27 iunie- prezent, când a fost întreruptă activitatea de colectare a deșeurilor municipal stradale.

Începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 1 și a numeroaselor sesizări primite de la cetățeni, că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcționează pe raza Sectorului 1, aducându-se astfel atingere principiilor care reglementează acest serviciu public: protecția sănătății populației; responsabilitatea față de cetățeni; conservarea și protecția mediului înconjurător; asigurarea calității și continuității serviciului.

Conform estimărilor, la data de 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deșeuri generate de populație, instituții publice și agenți economici. Depozitarea necontrolată a unei astfel de cantități de deșeuri, în creștere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple, se arată în mesajul publicat de Primăria Sectorului 1 pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei