În cadrul celor 13 ţări participante la studiu, la nivel mondial, 52% dintre profesioniştii IT au spus că ei utilizează sau intenţionează să folosească aplicaţii de tip cloud, în timp ce aceste aplicaţii sunt folosite la scară mai mare în Brazilia (70%), China (69%) şi India (76%). 
De asemenea, o mare parte (88%) dintre respondenţii IT prevăd că vor depozita o parte dintre datele şi aplicaţiile companiilor lor  pe aplicaţii de tip cloud publice sau private în următorii 3 ani. Aproape jumătate dintre respondenţii IT (46%) se aşteaptă ca serverele lor să fie virtualizate în proporţie mai mare de jumătate, chiar spre 100%.
Cele mai bune motive pentru a implementa virtualizarea sunt creşterea agilităţii IT (30%), abilitatea de a optimiza resursele şi de a reduce costurile (24%) şi aplicaţii mai rapide (18%).
Google, gigantul web, consideră de asemenea că cloud computing este viitorul. Compania a distrus, recent, 25 de laptopuri cu sistemul de operare Chrome OS pentru a demonstra ca fişierele stocate nu se pierd şi pentru a demonstra că tehnologia de stocare a datelor pe servere de internet prin cloud computing reprezintă viitorul.