Ritmul accelerat de dezvoltare a noilor tehnologii pe plan mondial, accesibile şi în ţara noastră, a sporit considerabil gradul de încredere a clienţilor în soluţiile de tip Cloud. Deşi este încă preferat Cloud-ul privat, gradul de adopţie a virtualizării în rândul organizaţiilor de pe piaţa locală înregistrează un trend ascendent:
“Dacă până acum pe maşinile virtuale un client decidea să folosească aplicaţii cu impact mai redus pentru business, în ultima perioadă se constată o creştere accentuată mai ales în utilizarea maşinilor virtuale pentru rularea aplicaţiilor critice, cu un impact major în derularea afacerii. Există o creştere de peste 30%, în medie, pentru aplicaţiile de tip enterprise, acestea fiind migrate într-un mediu virtual în proporţie mult mai mare în acest moment faţă de anul precedent. Ne aşteptăm ca acest trend să îşi menţină evoluţia şi în viitorul apropiat”, a declarat Claudia Ilina, Sales Manager Power Net Consulting.
În cadrul evenimentului „IBM Blade Center & VMware – flexibilitate, securitate şi performanţă", oerganizat ieri de Power Net Consulting în parteneriat cu IBM şi Vmware, au fost prezentate două dintre produsele ale căror beneficii şi valoare adăugată au fost recunoscute ca fiind superioare în cazul implementării de tip cloud computing sau de consolidare a infrastructurii IT prin virtualizare: soluţia Virtualised Integrated Blade Enviroment (V.I.B.E) de la IBM, precum şi noua versiune vSphere 5.0 lansată anul acesta de către VMware.
Prezentările efectuate au evidenţiat o maturizare a tehnologiilor dedicate virtualizării, care urmează să atingă un nou nivel de dezvoltare în acest an. Spre exemplu, virtualizarea echipamentelor şi a terminalelor mobile reprezintă noul vârf de lance al VMware, fiind aşteptate de către clienţi şi de integratori deopotrivă.
“Companiile pot să realizeze economii imediate utilizând soluţii de virtualizare complete care combină IBM Virtual Integrated Blade Solution şi software VMware. Infrastructura virtuală VMware rulată pe servere blade IBM permite clienţilor să experimenteze beneficiile virtualizării. Nu numai că pot majora gradul de utilizare a resurselor unui server, dar pot creşte flexibilitatea şi gradul de utilizare a infrastructurii. Acest fapt îmbunătăţeşte disponibilitatea aplicaţiilor, viteza de implementare şi reduce costurile totale de utilizare”, a declarat Florin Mănăilă, Advisory Accredited Architect Systems & Technology Group, din partea IBM România.
„Cloud computing-ul“(procesare în nori) e ultimul trend tehnologic printre români
27 octombrie 2011, 13:20
Ultima modificare în 27 octombrie 2011, 16:20
Cererea pentru soluţiile de virtualizare a crescut, anul acesta, cu 30%, anunță Power Net Consulting, unul dintre cei mai importanţi integratori de pe piaţa de IT din România.
Etichete: cloud computing,
cresteri,
trend
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Motoarele diesel iau foc: Petrom a ieftinit benzina, dar motorina nu!
- S-au scumpit împrumuturile în lei. De ce cresc băncile dobânzile?
- Cât câştigi dacă amâni creditul pentru locuinţă şi stai cu chirie
- Este cu 18% mai ieftin să produci motorină, dar prețul va ajunge la 7 lei pe litru
- Grecia și România: Un dezastru în pregătire sau efect de domino?
- Liderii UE au ajuns la un acord privind recapitalizarea băncilor
- Îi urăşte Soros pe nemţi? Motive ar avea
- Anticapitalismul a început războiul în America
- Executivul a aprobat Acordul de împrumut, de tip preventiv, între UE şi România, de 1,4 miliarde euro
- DRAMATIC: Prima bancă din istorie, aproape de faliment