Cele mai reușite evenimente, locurile în care trebuie să vii pentru a fi văzut, cele mai lungi nopți și distracția cea mai mare. Pe scurt, clubbing pe litoral
Întotdeauna, cluburile de noapte au fost superlativul pe riviera românească. Mulți dintre cei care sosesc la mare în weekend o fac doar pentru a prinde un loc într-unul din cluburile care ajung să fie pline până la refuz într-o noapte de vineri sau sâmbătă.
Astfel de locații își împart clienții prin intermediul evenimentelor pe care le organizează. Pentru că într-o sâmbătă seara, doar Armin van Buuren, Omul cu Șobolani sau Despina Vandi fac diferența pe litoral.
Cele mai aglomerate cluburi sunt în Mamaia. De altfel, sunt și cele mai variate și pentru toate gusturile. Unul dintre cele mai apreciate cluburi din această stațiune este Fratelli, deschis în vara lui 2011. Clubul are peste 1.000 de locuri și este deschis în timpul weekendului. Aproape că nici nu mai e cazul să menționăm că lumea se calcă pe picioare, din cauza aglomerației, iar dacă sunteți interesați de o paradă a modei, cu siguranță la Fratelli vedeți ultima colecție din magazine. Intrarea în club nu se plătește decât în serile în care sunt concerte.
Tot în Mamaia, un alt club la mare căutare este Ego. Deși are capacitatea aproape la jumătate față de cea a clubului Fratelli, Ego are două avantaje: e aproape de plajă și de centrul stațiunii. Nu se plătește intrarea, dar cine vrea să-și rezerve canapele va plăti „taxa de masă“.
Seri cu tematică se pot petrece la YAMAS Live Club (fostul club Tribute), aflat în nordul stațiunii. Deschis doar vinerea și sâmbăta, clubul organizează petreceri de tip „bouzoukia“ (petreceri colective, zgomotoase, pe muzică greceasă, interpretată live la bouzouki și asociată cu dansuri tradiţionale, spart de pahare şi bătăi cu flori). Invitații sunt artiștii-vedete ai Greciei. Intrarea costă 53 de lei. Cine caută petreceri în aproape fiecare seară, poate alege Bellagio, probabil, clubul care poate primi cei mai mulți oaspeți deodată, dar și Bamboo.
Costinești, între Gossip și Vox Maris
Dacă în urmă cu mulți ani Costinești era stațiunea tinerilor și cluburile care adunau studenții erau multe, astăzi peisajul s-a schimbat. Aglomerată mai degrabă de familii cu copii decât de tineret, Costinești abia mai are câteva cluburi unde turistul își poate petrece nopțile. Au avantajul de a fi deschise aproape în fiecare seară, chiar zilnic în cazul cluburilor de manele live.
Cine ajunge în Costinești și tot acolo face și clubbing are una-două variante. Celebrul Vox Maris – clubul complexului hotelier cu același nume – a fost redeschis anul trecut și este frecventat, în special, de clienții cazați acolo. Însă cei mai mulți turiști aleg Gossip, situat pe plajă, în apropierea Obeliscului. Atmosfera este similară cluburilor din Mamaia, la fel și programul. De altfel, fiecare club are semnate parteneriate cu radio-urile și organizează evenimente cu artiști români în vogă. Fetele nu plătesc intrarea la acest club decât în cazul serilor cu concerte.
Vama-i Veche și cluburile tot acolo
Probabil cea mai animată stațiune după Mamaia este Vama Veche, iar aici turistul trece dintr-un club în altul ca dintr-o cameră în alta a unui apartament. Anul acesta, cel mai tare club al vamaioților este Amfora, inaugurat în 2012 pe plajă. Cele mai bune concerte au fost deja organizate aici, iar vara este abia la jumătate. Dacă Amfora nu convinge, cu siguranță, Molotov este o alternativă bună. Și acesta a fost inaugurat tot în 2012, dar și-a găsit deja clienții fideli. Pentru generația tânără și cei care ascultă muzică electronică, Vama Veche are clubul Goblin. Pentru nostalgicii locului există Expirat și Stuf, locul unde se adună vamaioții la răsărit pentru a asculta Boleroul lui Ravel._
3 stațiuni de pe litoralul românesc reușesc să adune cei mai
mulți turiști în cluburile lor
50 de lei este prețul mediu al unui bilet la un concert desfășurat în cluburile de pe litoral
200 de lei este bugetul mediu pentru o seară într-un club de pe litoralul românesc