CME, care deţine bursa de mărfuri Chicago Mercantile Exchange, a anunţat luni că a depus o cerere la Autoritatea de supervizare a serviciilor financiare din Marea Britanie pentru obţinerea unei licenţe care să-i permită să demareze o platformă de tranzacţionare a produselor futures începând cu mijlocul lui 2013.

‘Cererea noastră de a înfiinţa o platformă de tranzacţionare în Europa face parte din strategia noastră de a creşte organic şi de asemenea este un pas important de a veni în întâmpinarea solicitărilor regionale ale clienţilor noştrii’, a declarat directorul CME, Phupinder Gill.

Directorul pentru produse şi servicii de la CME Group, Robert Ray, va deveni directorul general al noii platforme, care va opera prin intermediul platformei electronice CME Globex şi va derula operaţiuni de clearing prin CME Clearing Europe, casa de clearing europeană lansată de CME în luna mai a acestui an.
Viitoarea platformă va concura în mod direct cu NYSE şi Deutsche Boerse, care controlează împreună aproximativ 90% din piaţa europeană a operaţiunilor futures cu platformele lor Liffe şi Eurex.