Centrul Medical Unirea, unul dintre primii jucatori de pe piata serviciilor private medicale din tara noastra, a inaugurat prima maternitatea privata din Romania, in urma unei investitii de 5,5 milioane de euro.

Inaugurarea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria face parte dintr-un program investitional mai amplu demarat de CMU in zona de nord a Capitalei, care include si deschiderea Centrului de diagnostic si tratament, inaugurat recent de companie. Ambele proiecte au necesitat o investitie totala de 12 milioane euro, fiinantarea fiind asigurata preponderent din surse proprii, conform declaratiei lui Sergiu Negut, executiv director Centrul Medical Unirea.

In ceea ce priveste impactul criziei financiare care isi face simtita prezenta si in Romania, Wargha Enayati, fondatorul si directorul CMU, a declarat ca aceasta va afecta si CMU, dar in mica masura. „Criza financiara ne va afecta si pe noi insa cu siguranta mult mai putin decat alte sectoare ale industriei. Spre expemplu simtim deja efectele crizei economice in unele servicii, cum ar fi chirurgia estetica”, a declarat Enayati.

In acest an CMU nu resimte inca impactul situatiei economice dificile. “Cred ca cele doua luni de relativa recesiune pe piata din Romania nu sunt de natura sa ne schimbe prognozele pentru anul 2008”, a declarat Sergiu Negut, executiv director Centrul Medical Unirea. „Singura masura luata pana in acest moment a fost prelungirea perioadei de stabilire a unui buget de investitii pentru 2009, deoarece vrem sa avem mai multe informatii privind situatia de pe piata”, a adaugat Negut.

Anul 2008 a reprezentat pentru CMU „un an record de investitii”, dupa spusele lui Wargha Enayati. Centrul Medical Unirea a realizat astfel in acest an 10 noi proiecte si a inaugurat prima policlinica pentru copii CMU Kids, a deschis centrul de imagistica din Bucuresti, CMU – Centrul de Diagnostic si Tratament in zona Baneasa, si a inceput extinderea in tara prin preluarea a 49% din Centrul Medical Motilor in Cluj si 50% din AvaMedica in Constanta.

Pentru urmatoarea perioada CMU are in plan continurea investitiilor in parametrii proiectati. „Initial am anuntat un buget de investitii de 20 milioane de euro, din care am alocat deja 12 milioane de euro pentru Maternitatea Regina Maria si Centrul de diagnostic si tratament. Astfel in acest moment dispunem de un buget de investitii de 8 milioane de euro”, a declarat Sergiu Negut. Acesta a aduagt insa ca investitiile companiei nu se vor incadra in 2009 in limitele celor 8 milioane de euro, ci se va apela la atragerea de noi finantari.

CMU are deja in derulare un nou proiect. „In acest moment lucram la un nou proiect care presupune deschiderea unui spital generalist”, a spus Wargha Enayati. Acesta a mai declarat ca noua clinica ar putea fi finalizata in urmatorii 2-3 ani.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria dispune de o suprafata de aproximativ 2.000 mp si are o0-22738-regina.jpg capacitate de 60 de paturi, 30 dintre acestea fiind alocate pentru mame si 30 pentru copii. Investitia totala in aparatura si dotarile maternitatii se ridica la valoarea de 1,5 milioane euro.

Pentru primul al de activitate CMU se asteapta ca Maternitatea Regina Maria sa realizeze o cifra de afaceri de 2 milioane de euro. „Suntem increzatori in succesele acestei clinici, si ne asteptam ca in primul an de activitate, aceasta sa atinga o cifra de afaceri de 2 milioane euro”, a declarat Wargha Enayati.

Conform reprezentantilor CMU, la ora actuala maternitatea Regina Maria are deja programari pentru fiecare luna a anului viitor, fiind planificate intre 20 si 50 de nasteri saptamanal. Avand in vedere gradul de interes pentru serviciile oferite, oficialii companiei estimeaza un numar de pana la 2.000 de nasteri anual.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar, fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU isi desfasoara activitatea in 8 policlinici multidisciplinare si un spital de chirurgie in Bucuresti, si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara.