Centrul Medical Unirea, unul dintre primii jucători ai pieţei locale de servicii medicale private, inaugurează astăzi o nouă clinică în Cluj, în urma unei investiţii de 700.000 de euro.

CMU Pasteur este construită pe o suprafaţă totală de 400 mp şi reprezintă o investiţie totală de 0,7 milioane euro în aparatură medicală şi amenajare, fără a lua în calcul capitalul de lucru.

“La nivel de business, am evaluat atent potenţialul unui oraş precum Clujul şi am ajuns la concluzia că este binevenită orice iniţiativă menită să satisfacă o cerere în creştere şi o nevoie de servicii medicale de calitate. CMU Pasteur este conceput pentru a acoperi necesităţile medicale ale unui număr de 30.000 de oameni pe an, locuitori ai Clujului si ai zonelor invecinate, aproximativ 5% din populaţia arondată acestei zone”, a declarat Mihai Cotul, director de dezvoltare CMU Cluj.

CMU a mai anunţat că, prin deschiderea noii policlinici, numărul angajaţilor din Cluj va fi dublat de la 50 la 100 de persoane.  

Centrul Medical Unirea a fost fondat în anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati şi a atras, la începutul anului 2007, ca acţionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU îşi desfăşoară activitatea în 10 policlinici multidisciplinare în Bucureşti, şi în colaborare cu peste 130 de clinici partenere în ţară.